home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κορινθία

Kέντρο Υγείας Νεμέας: Οδεύει στο ΕΣΠΑ η ανακατασκευή του

Την έναρξη των διαδικασιών για άμεση προώθηση και ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ του έργου ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Νεμέας συζήτησε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Στην ίδια συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της Αρχαίας Νεμέας Αντώνη Παπαϊωάννου, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχει ήδη προκηρυχθεί το έργο κατασκευής wc στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να στηρίξει με ουσιαστικές αποφάσεις την πρωτοβουλία του Δήμου Νεμέας για τη δημιουργία θεματικού πάρκου για τους άθλους του Ηρακλή.

Ακόμα, συζητήθηκε η υποβολή για χρηματοδότηση με 2.000.000 ευρώ, από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, της ανακατασκευής της οδού Δερβενακίων, ενώ αναφορικά με την ανακατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού Αρχαίας Νεμέας – Δερβενακίων ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι οι επισκευές που απαιτούνται θα γίνουν στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 15.000.000 ευρώ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Πού είναι το νέο;
    Αν ήμουν συντάκτης, θα έκοβα αυτή την ανύπαρκτη είδηση.
    Στις ειδήσεις του Τύπου πρέπει να εμφανίζονται πραγματικά γεγονότα, υπαρκτά συμβάντα, όπως ο εγκαινιασμός ενός δημόσιου έργου και η παράδοση στη χρήση του. Όλη η διαδικασία γραφειοκρατικής προετοιμασίας μέχρι τη στιγμή της παράδοσης στη χρήση του έργου, περιέχει εκατοντάδες φάσεις, συναντήσεις, υπογραφές, μελέτες, εργασίες, αστοχίες, προβλήματα, επανασχεδιασμούς και βελτιωτικές επαναλήψεις που συχνά υπερβαίνουν τα όρια της δεκαετίας. Τι πρέπει να κάνει ο τύπος και οι αναγνώστες στη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας; Να ενημερώνεται για την εξέλιξη της γραφειοκρατικής διαδικασίας; Όχι φυσικά, τον δημότη, τον πολίτη, τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η λειτουργικότητα κι αποτελεσματικότητα των θεσμών, δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τις εσωτερικές γραφειοκρατικές δομές σε όλη τη φάση της προετοιμασίας για προβολή των εκάστοτε πρωταγωνιστών τους.
    Θα πρότεινα στους συναδέλφους δημοσιογράφους να μη δίνουν χώρο σε ανύπαρκτες επαναλαμβανόμενες ειδήσεις βιτρίνας κι αυτοπροβολής και να επικεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον σε υπαρκτά γεγονότα δημοσίου ενδιαφέροντος. Μερικές φορές (δεν είναι αυτή η περίπτωση) ο επαρχιακός τύπος λειτουργεί ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ως προέκταση γραφείων δημοσίων σχέσεων τοπικών αρχών, από όπου “κατά σύμπτωση” πέφτουν μετά συμβόλαια διαφήμισης από τις δημόσιες υπηρεσίες. Και αντί για δημοσιογραφία καταντά δημοσιοσχεσίτικη διατεταγμένη υπηρεσία. Σκανδαλώδης αντιδεοντολογική συμπεριφορά που αναπαράγεται και μάλλον δεν ενοχλεί και τόσο τους πελάτες του συστήματος…
    Ας πούμε και δυο λόγια για ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα που επιμένει σε μεγάλο ποσοστό να είναι αντιευρωπαϊκών συναισθημάτων:
    Στην ΕΟΚ των 10 πρώτων κρατών, η Ελλάδα με πληθυσμό που αναλογούσε στο 3,5 % του συνολικού πληθυσμού της ΕΟΚ, εισέπραττε το 6,1% των χρημάτων που η ΕΟΚ διέθετε.
    Την περίοδο 1995-2004, στην ΕΟΚ των 15 κρατών, η Ελλάδα με αναλογία πληθυσμού 2,9%, εισέπραττε το 9,7% των συνολικών δαπανών.
    Την περίοδο 2007-2016, η Ελλάδα είναι μακράν η πρώτη χώρα της ΕΕ σε εισπράξεις ανά κάτοικο, με αναλογία 5.547 ευρώ/κάτοικο και ακολουθεί με 50% λιγότερες εισπράξεις/κάτοικο η Ιρλανδία.
    Και αυτό το success story, ολοκληρώνεται πρόσφατα με το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου η Ελλάδα είναι πρώτη σε εισπράξεις με 1.605 ευρώ/κάτοικο και ακολουθεί η Ισπανία με 1.479 ευρώ/κάτοικο και η Πορτογαλία με 1.350 ευρώ/κάτοικο.
    Αλλά για όλα αυτά, δεν προβλέπονται χοροί στην πλατεία Συντάγματος.
    Αλλά ούτε μνημονεύονται όταν οι ελληνικές αρχές κοκκορεύονται για τα δημόσια έργα που διαφημίζουν!

    https://bestanimations.com/media/europe/960920988european-union-eu-flag-waving-gif-animation-5.gif#.YGBhtbsiY4k.link

Διαβάστε ακόμα

Back to top button