home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Παγετός έπληξε βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια και αχλάδια

Την ανάγκη άμεσης έναρξης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) και αχλαδιών της Αργολίδας από τον χθεσινό παγετό της 25ης Μαρτίου, θέτει με ερώτησή του ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από παραγωγούς, ο χθεσινός παγετός στην Αργολίδα με θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και μέχρι τους -5 βαθμούς προκάλεσε εκτεταμένη – και σε πολλές περιπτώσεις καθολική ζημιά – στους παραγωγούς πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) καθώς και αχλαδιών.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που ούτως ή άλλως δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί από τον ΕΛΓΑ η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό της 25ης Μαρτίου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button