home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαFeatured

Ναύπλιο: 25η Μαρτίου με βόλτες στο λιμάνι δίπλα στο Πολεμικό (Εικόνες)

Η κανονιοφόρος του πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος», που βρίσκεται στο Ναύπλιο από χθες, καθώς και άλλα ελλιμενισμένα πλοία ανήμερα της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου που είναι και η επέτειος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 κορνάροντας το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου 2021.

Την ίδια ώρα γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση και η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Και φέτος ο εορτασμός ήταν λιτός, χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις με παρουσία κοινού, λόγω των μέτρων κατα του κορωνοϊού.

Λίγα λόγια για το πολεμικό πλοίο

Η Κανονιοφόρος «Νικηφόρος» είναι η δεύτερη τύπου ΜΑΧΗΤΗΣ, εξ’ ολοκλήρου Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Ενεργοποιήθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Σκαραμαγκά) την 30 Μαρτίου 2004.

Από την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει σειρά αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας. Εκτός αυτών έχει πάρει μέρος σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, σε αποστολές εξωτερικού με πολυεθνική συμμετοχή και λοιπές αποστολές κοινωνικού περιεχομένου.

Τράβηξε τα βλέμματα

Αρκετοί ήταν οι Ναυπλιώτες που βγήκαν να ξεσκάσουν το πρωί της 25ης Μαρτίου, και ουκ ολίγοι αυτοί που επέλεξαν για τη βόλτα τους την παραλιακή ζώνη.

Το πολεμικό πλοίο που ήρθε στην πόλη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τράβηξε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, που έσπευσαν να το φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Η παρουσία του κόσμου ήταν έκδηλη μπροστά και γύρω από την κανονιοφόρο που είναι σημαιοστολισμένη, στο πνεύμα της ημέρας.

Δείτε εικόνες από το πρωί της Πέμπτης:

Φωτό: Φάνης Τσίρος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button