home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Αχαΐα

Αχαΐα: Τιμούν την Επανάσταση στα Καλάβρυτα

Την τιμητική τους έχουν σήμερα τα Καλάβρυτα και ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία λειτουργία στο καθολικό της Μονής Αγίας Λαύρας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ μεταξύ των επισήμων βρίσκεται και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 10:25 π.μ. την τέλεση τρισάγιου προς τιμήν των ηρώων και στις 11:15 π.μ. τη Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Μονής.

Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Καθηγούμενο π. Ευσέβιο Σπανό. Φέτος η αναπαράσταση της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ» θα έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Όπως και η «Ελευθερίας Πορεία» κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ηγούμενος της Μονής θα παραδώσει το Λάβαρο και στεφάνι δάφνης σε μικρή αντιπροσωπεία φουστανελοφόρων μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Κάθε χρόνο το Λάβαρο μεταφέρεται στην Αθήνα για την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, η οποία φέτος θα είναι μόνο στρατιωτική.

Στην Πάτρα

Στις εκδηλώσεις στην Πάτρα την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον Αντιπρύτανη, Δημήτρη Σκούρα, τέσσερις βουλευτές, τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας παρίστανται στην Δοξολογία που γίνεται στην Ευαγγελίστρια χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου.

(Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του συλλόγου “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ” και αφορούν στις πρόβες που έγιναν για την αναπαράσταση)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button