Home design
home design

Ερμιονίδα: Έτσι θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ερμιονίδα: Έτσι θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου
Η μάχη τού Ξεριά στο Άργος

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Ερμιονίδας, με το δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο να στέλνει το δικό του μήνυμα εν όψει της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας:

«Την 25η Μαρτίου τιμούμε την εθνική μας εορτή του ξεσηκωμού του Γένους για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού και την απόκτηση της ελευθερίας μας και της εθνικής ανεξαρτησίας μας.

Το 1821 οι Έλληνες προετοιμασμένοι από τον Γαλλικό και Ελληνικό Διαφωτισμό με πρωτεργάτες τον Κοραή και τον Ρήγα αλλά και από την Φιλική Εταιρεία ήταν έτοιμοι ψυχικά για τον «υπέρτατον αγώνα». Ήξεραν ότι αυτό απαιτούσε θυσίες, αίμα, δάκρυα. Προσήλθαν στον Αγώνα με ελλιπέστατα πολεμικά μέσα, απειθάρχητοι κατά το πλείστον στην ιερή του Αγώνα μυσταγωγία σε μια επανάσταση, που χαρακτηρίζεται εθνική αλλά και θρησκευτική συνάμα.

Είχαν κατανοήσει ότι κυρίως θα στηρίζονταν στις δικές τους δυνάμεις σ’ έναν αγώνα που συνέπραξαν κλέφτες και αρματολοί κληρικοί και λαϊκοί, φτωχοί ακτήμονες, εύποροι έμποροι και νησιώτες, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, γυναίκες ακόμα και παιδιά.

Και έτσι ξεκίνησε ο Αγώνας, για να γίνει το θαύμα, αυτό που μας οδήγησε στην απόκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, δομημένου με βάση φιλελεύθερες διακηρύξεις και προοδευτικά συντάγματα.

Η εθνεγερσία πρέπει να είναι σήμερα για όλους μας πηγή έμπνευσης και διατήρησης των ιδεωδών που μας κληροδότησαν οι αγωνιστές του Έθνους. Ταυτόχρονα πρέπει να είναι και πηγή διδαγμάτων. Ηρωισμός, σύμπνοια, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, υψηλό φρόνημα, πίστη στο Θεό και στις ανθρώπινες αξίες.

Διακόσια χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη του Αγώνα της λευτεριάς. Με περισσή λαμπρότητα σκεφτόμασταν να γιορτάσουμε φέτος την εθνική μας επέτειο. Δυστυχώς δεν μπορούμε λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος μας έχει σχεδιάσει εκδηλώσεις και δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών. Ελπίζουμε αργότερα, μέσα στο επετειακό έτος να μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε.

Αφού η φετινή 25η Μαρτίου δεν μπορεί να εορταστεί με εκδηλώσεις ας είναι ημέρα περισυλλογής και στοχασμού για τον καθένα μας. Ας υψώσουμε την ελληνική σημαία στα σπίτια μας ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους αγωνιστές της ελευθερίας. Και ας σκεφτούμε για λίγο τους σύγχρονους αγωνιστές της ζωής, τους ανθρώπους που μάχονται την πανδημία για το δικό μας καλό. Ας είμαστε ευγνώμονες και για αυτούς».

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis