home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Ναύπλιο: Οδός ή Πλατεία Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την ονοματοθεσία κεντρικής οδού ή πλατείας στο Ναύπλιο προς τιμήν του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ζητά ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, με αφορμή και την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή τη φετινή ιστορική επέτειο και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του Ναυπλίου, σας απευθύνω διά της παρούσης επιστολής την πρόταση να επανέλθετε με νέα διαδικασία για την ονοματοθεσία κεντρικής οδού ή πλατείας της πρώτης πρωτεύουσας της ελεύθερης Ελλάδας προς τιμήν του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Όπως γνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι κεντρικό πάρκο του Ναυπλίου κοσμείται από περίβλεπτο ορειχάλκινο αδριάντα του Κολοκοτρώνη φιλοτεχνημένο από τον Λάζαρο Σώχο, αυτό μόνο εθιμικά φέρει το όνομα του καθώς δεν έχει γίνει η σχετική επίσημη ονοματοθεσία αφού όπως με ενημερώσατε σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υλοποιήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή.

Ενώπιον λοιπόν αυτού του ελάχιστου ηθικού χρέους απέναντι στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην πόλη όπου δικάστηκε και δύο φορές άδικα φυλακίστηκε, σας απευθύνω την πρόταση με την αφορμή της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 να επανεκκινήσετε τις διαδικασίες ονοματοθεσίας της πλατείας του ανδριάντα του ή άλλης κεντρικής οδού του Ναυπλίου, και από πλευράς μου σας διαβεβαιώ ότι με κάθε προσήκοντα τρόπο θα συμβάλω στην επιτυχή κατάληξη αυτής της πρωτοβουλίας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Αν και πολύ αργά το θυμηθήκατε, έστω και μετά 200 χρόνια έχετε χρέος να το κάνετε έστω κ τωρα, να ονοματοδοθει μια κεντρική πλατεία η μεγάλη κεντρική οδός με το όνομα αυτού του μεγάλου στρατάρχη, ήρωα, πατριώτη, άντρα, και να ξηλωθει το άγαλμα του Γερμανού Όθωνα καταστροφεα κ δυνάστη της χώρας μας.

  2. Σε κάθε πολη της Ελλάδας πρέπει να υπάρχει οδός, η πλατεία, η άγαλμα αυτού του μεγάλου ήρωα, να θυμίζει στους νέους τη λεβεντιά του, την ορμή του, την μαχητικοτητα του, το ελεύθερο πνεύμα του, την οξυδερκεια του το ήθος του, και την αγωνιστικοτητα για ελευθερία!!!!!!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button