home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Παρέμβαση Δένδια για τον 41χρονο από την Τρίπολη που αποτεφρώθηκε από λάθος στη Γερμανία

Οι αποκαλύψεις της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» για τον Έλληνα από την Τρίπολη που αποτεφρώθηκε από λάθος στη Γερμανία, προκάλεσαν την αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια λίγες μόλις ημέρες μετά την προβολή της εκπομπής και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την πρωτοφανή υπόθεση του Διονύση Αγγελάκου 41 χρόνων, τονίζει τα εξής: «Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη».

Ο 41χρονος Διονύσης Αγγελάκος πήγε στην Γερμανία για μία καλύτερη ζωή. Μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στην πόλη Ντάρμσταντ, βρέθηκε νεκρός από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία. Η προξενική Αρχή της Φρανκφούρτης φέρεται να μην έδωσε την πρέπουσα βαρύτητα σε σχετική ενημέρωση που έλαβε από τη γερμανική αστυνομία. Αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος Έλληνας να παραμείνει επί εβδομάδες στα ψυγεία και μετά να αποτεφρωθεί, χωρίς να ειδοποιηθεί η οικογένειά του, που εκείνες τις ημέρες ήταν στην ίδια πόλη!

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν το «Τούνελ» ξεκίνησε έρευνα ενάμιση περίπου χρόνο μετά. «Περνούσα καθημερινά απ’ το σημείο της τέφρας του χωρίς να το ξέρω…» Σοκάρουν τα όσα αναφέρει η αδελφή του άτυχου Διονύση Αγγελάκου από την Τρίπολη για το ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης. «Είχα μιλήσει με μία κυρία στο Ληξιαρχείο που ήταν εντελώς απαθής, άνετη και αδιάφορη. Στην αρχή ισχυριζόταν πως δεν έλαβαν κάποιο email και όταν της το έδειξα μου έλεγε πως δεν θα μπορούσε να καταλάβει τι έγραφε γιατί δεν ήξερε γερμανικά!»

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι το νεκροταφείο που έχει ταφεί η τέφρα του αδελφού της είναι στο δρόμο που περνάει καθημερινά για τη δουλειά της. «Ενώ αναζητούσαμε τον Διονύση, αυτός ήταν λίγα μέτρα μακριά μου» ανέφερε συγκινημένη. «Ρίχνουν αλάτι στην πληγή και δεν κλείνει…» Η τραγική μάνα του άνδρα που βρέθηκε αποτεφρωμένος… από λάθος στη Γερμανία, θέλησε κλαίγοντας να ευχαριστήσει την εκπομπή για τη συνεισφορά της στην υπόθεση. «Ρίχνουν αλάτι στην πληγή και δεν κλείνει. Θέλω να ευχαριστήσω την εκπομπή σας και την κυρία Νικολούλη.

Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει, έχω συγκλονιστεί με τη συμπαράσταση του κόσμου.» Αγανακτισμένη αναφέρθηκε και στο υπέρογκο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει στις γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες. «Δε φτάνει που αποτέφρωσαν το παιδί μου, πληρώσαμε πάνω από 2.500 ευρώ στο δήμο του Ντάρμστατ!».

Η παρέμβαση Δένδια για την πρωτοφανή υπόθεση:

anikolouli.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button