home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΑθλητισμός

Ο Αστέρας Τρίπολης έσωσε την παρτίδα με Παναθηναϊκό χάρη σε σεντερφορίσιο γκολ του τερματοφύλακα στο ’97 (Vid)

Απίστευτη εξέλιξη στο Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός, με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων, Νίκο Παπαδόπουλο να ισοφαρίζει σε 2-2 με τρομερό σεντερφορίσιο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στο ματς για την πρώτη αγωνστική των play off που έγινε σήμερα στην Τρίπολη. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μία σπουδαία νίκη κόντρα στον Αστέρα μέχρι το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Όμως λογάριαζε χωρίς τον …Παπαδόπουλο.

Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με δύο γκολ του Μακέντα σε διάστημα ενός λεπτού (58′, 59′), με τον Λουίς Φερνάντεθ να μειώνει στο 84′, πριν ο τερματοφύλακας του Αστέρα διαμορφώσει το τελικό σκορ με έναν κεραυνό από τη μικρή περιοχή, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» την ομάδα του Μπόλονι.

https://www.youtube.com/watch?v=clS7tyLe6yw&t=2s

Ο αγώνας

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Αστέρας πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο 16’, όταν μετά από πολύ ωραίο ένα-δύο των Τασουλή-Ριέρα, ο πρώτος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο Διούδης πρόλαβε να διώξει τη μπάλα με τα ακροδάκτυλά του, πριν φτάσει στον Κρέσπι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λουίς Φερνάντεθ ξέφυγε πολύ ωραία απ’ τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση, με τον Διούδη να δείχνει πολύ καλά αντανακλαστικά αποκρούοντας τη μπάλα με τις γροθιές του. Στο 28’ ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε με πολλή υπομονή τη μπάλα, μέχρι τη σέντρα του Βιγιαφάνιες προς το Μακέντα, όμως η κεφαλιά του Ιταλού επιθετικού πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, από κλέψιμο του Χουάνκαρ ψηλά, οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα, με τον Αλεξανδρόπουλο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και τον Χριστόπουλο να βάζει την κόντρα στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε λίγο πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, με στόχο να πιέσει τον Παναθηναϊκό ψηλά. Και το κατάφερε στο 47’, με τον Μπελόκ να κλέβει τη μπάλα απ’ τον Νιάς και να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Στο 56’ ο Μολό συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος του έδωσε ξανά τη μπάλα με τακουνάκι, όμως στο πολύ δυνατό σουτ του Γάλλου, είχε εξαιρετική αντίδραση ο Παπαδόπουλος, διώχνοντας με υπερένταση στη γωνία του.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε στο 58’, όταν από φάση διαρκείας μετά από κόρνερ των «πράσινων», η μπάλα κατέληξε στον Χουάνκαρ, που έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Μακέντα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει με κεφαλιά το 1-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «πράσινων», οι Χουάνκαρ και Μακέντα συνδυάστηκαν ξανά στο 59’, αυτή τη φορά απ’ την αριστερή πλευρά, κι ο Ιταλός επιθετικός με ωραίο πλασέ από μέσα αριστερά, έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 74’ ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Αλί Μπαμπά από πολύ πλάγια θέση αποκρούστηκε απ’ τον Διούδη, με τη μπάλα να κοντράρει στον επιθετικό των γηπεδούχων και να φεύγει άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα (84’) οι γηπεδούχοι μείωσαν με κοντινό πλασέ του Λουίς Φερνάντεθ (μετά από κεφαλιά-πάσα του Αλί Μπαμπά), βάζοντας ξανά «φωτιά» στο παιχνίδι. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα στο 89’ έπιασε σουτ από πλάγια θέση, με τον Διούδη να απομακρύνει με υπερένταση, κρατώντας το προβάδισμα των «πράσινων».

Η πίεση του Αστέρα δικαιώθηκε στο 90+7’, όταν από φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Διούδη, ο Λουίς Φερνάντεθ γύρισε τη μπάλα και ο Παπαδόπουλος με δεξί «κεραυνό» ισοφάρισε στο τελικό 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Κίτρινες: Σίτο – Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Νιας, Διούδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Τασουλής (72’ Άλβαρες), Βαλιέντε, Μπελόκ (72’ Ιγκλέσιας), Κρέσπι (63’ Λέο Τιλίκα), Ριέρα (85’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63’ Αλί Μπαμπά), Λουίς Φερνάντεθ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (82’ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα (81’ Ιωαννίδης).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button