home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορωνοϊός: Έρχεται επίταξη ιδιωτών γιατρών

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Έρχεται επίταξη ιδιωτών γιατρών
Στολή κορωνοϊός

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της ηγεσίας των Ιατρικών συλλόγων για την συνεισφορά των ιδωτών γιατρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με αυτό το δεδομένο μοιάζει πλέον αναπόφευκτη η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί στους ιδιώτες γιατρούς για να καλύψει τις ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων στην Αττική, ενώ μάχονται με τον κορωνοϊό.

Η έκκληση του Υπουργού Υγείας προς τους ιδιώτες ιατρούς, ειδικοτήτων που είναι συναφή στην αντιμετώπιση της COVID στις 10 Μαρτίου συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση για τη αποζημίωση τους με μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν.

Μηνιαία αμοιβή και αφορολόγητη

Μια εβδομάδα μετά, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την έκκληση, παρόντος του Περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλη. Μόνο που αυτή τη φορά η έκκληση συνοδεύτηκε από μια προειδοποίηση. Όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Υγείας, υπάρχει ανάγκη για τη συνδρομή 200 ιδιωτών ιατρών και κυρίως πνευμονολόγων, παθολόγων και γενικών ιατρών, στα νοσοκομεία της Αττικής. Αν δεν βρεθούν θα εισηγηθεί την επίταξη των υπηρεσιών τους στο πρωθυπουργό. Έδωσε, δε, 48 ώρες προθεσμία…

Ωστόσο, μετά το πέρας της προθεσμίας μόλις 54 γιατροί είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η χαμηλή ανταπόκριση και τα ερωτήματα και αιτήματα των ιατρών που παρέμειναν, κατά τους ίδιους αναπάντητα επί της ουσίας οδήγησαν στην απόφαση να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση χθες το πρωί (20/03) μεταξύ του κ. Κικίλια και του ΔΣ του ΠΙΣ και των προέδρων των ιατρικών συλλόγων, εξαντλώντας όλα τα ενδεχόμενα κοινής επίλυσης του προβλήματος. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο σύσκεψης του ΔΣ του ΠΙΣ με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, αλλά όπως φαίνεται δεν πήγε καθόλου καλά, αφού η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών φέρεται να ηλεκτρίστηκε περαιτέρω και έντονη δυσαρέσκεια να εκφράζεται εκατέρωθεν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis