home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο «Πυθαγόρας» προσκαλεί μαθηματικά μυαλά στην Αργολίδα

Μαθηματικά μουσική

Το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει για το μαθηματικό διαγωνισμό «Πυθαγόρας» 2021 ο οποίος θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 3 Απριλίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση:

«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως επίδοσης ή μαθησιακού προσανατολισμού , και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ αποτελεί τη βάση και τον συνδετικό κρίκο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης που καταλήγουν στη συγκρότηση της ελληνικής ομάδας που μετέχει σε διεθνείς Μαθηματικούς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ολυμπιάδα των Μαθηματικών.

Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι:

  • Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη.
  • Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.
  • Να εμπλακούν οι μαθητές σε Μαθηματικές δράσεις στις οποίες θα αξιοποιήσουν εκείνες τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα του μαθηματικού τρόπου σκέψης.

Τα ερωτήματα του διαγωνισμού, στην πλειοψηφία τους, δεν θα είναι περίπλοκα ούτε θα απαιτούν υψηλό γνωστικό υπόβαθρο αλλά εκείνο που είναι απαραίτητο να διαθέτει ο μαθητής με βάση την ηλικία του. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας.

Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων:

  • η 1η ομάδα θα καλύπτει τη Β΄ τάξη του Δημοτικού,
  • η 2η ομάδα θα καλύπτει τις Γ΄ και Δ΄ τάξεις του Δημοτικού,
  • η 3η ομάδα θα καλύπτει τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού,
  • η 4η, η 5η και η 6η ομάδα θα καλύπτουν τις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου, αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου 2021 εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά, σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο τον/την μαθητή/τρια (στην οικία του/της ή όπου αλλού επιλέξει). Ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσον (pc, laptop, tablet κ.λ.π) το οποίο θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο την ημέρα του διαγωνισμού. Μία συγκεκριμένη ώρα θα εισέλθει σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ψηφιακό περιβάλλον χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό κωδικό. Θα έχει ορισμένο χρόνο να απαντήσει στις 25 ερωτήσεις του διαγωνισμού, ενώ μόλις ο χρόνος εξαντληθεί, θα σταματά η δυνατότητα να απαντά σε ερωτήσεις.

(Πληροφορίες στη διεύθυνση της Ε.Μ.Ε.: http://www.hms.gr/pythagoras/index.html)

Το παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι ένα από τα εξεταστικά κέντρα του διαγωνισμού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές  στη  νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ  και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα. Στη διεύθυνση http://www.hms.gr/?q=node/1653 μπορείτε να δείτε επιλεγμένες σελίδες του περιοδικού.

Οι μαθητές /τριες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα παραλάβουν το περιοδικό λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή του από εκπρόσωπο του εξεταστικού κέντρου.

Η εγγραφή γίνεται στο εξεταστικό κέντρο που επιλέγει ο μαθητής/μαθήτρια. Ο μαθητής/τρια θεωρείται εγγεγραμμένος μόνο όταν έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του για το περιοδικό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», που είναι 10€ και ο γονέας-κηδεμόνας έχει υπογράψει τη δήλωση γονικής συναίνεσης. Τόσο η εξόφληση όσο και η υπογραφή της γονικής συναίνεσης γίνονται στο εξεταστικό κέντρο.

Κάθε γονέας – κηδεμόνας  που ενδιαφέρεται  το παιδί του να εγγραφεί ως συνδρομητής στη νέα ειδική έκδοση της Ε.Μ.Ε.   «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»  και να έχει έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, μπορεί να επικοινωνεί με το εξεταστικό κέντρο μας στο email [email protected]. Ένας από τους συντονιστές του διαγωνισμού, μέλη της ΕΜΕ Αργολίδας, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας».  

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis