home design 800x400
home design 1170Χ320

Έλληνες του 1821 και Έλληνες του 2021

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

2 σχόλια στο Έλληνες του 1821 και Έλληνες του 2021

Σε αυτό το επετειακό βίντεο η ομάδα Up Stories προσπαθεί να συνδέσει ένα κενό διακοσίων χρόνων ανάμεσα στους Έλληνες που επαναστάτησαν για την ελευθερία τους και στους Έλληνες του σήμερα. Τα λόγια του Παπαφλέσσα μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ και ας έχουν περάσει από τότε 200 χρόνια

Έλληνες λοιπόν του 21. Ένα επετειακό βίντεο για την Ελλάδα και τους ήρωες του 1821.

Ένα βίντεο για αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία τους αλλά και την ελευθερία των επόμενων γενεών έπειτα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς φτιαγμένο από Έλληνες του 2021.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Διά τον λαόν έγιναν άλλα, διά τους διδασκάλους είναι άλλα: τα σοφά τοις σοφοίς· τα άγια τοις αγίοις· δεν είναι διά όλους όλα.»
    Όταν, λοιπόν, τον βλέπει ο 30άρης Παπαφλέσσας (που δεν έχει γίνει ακόμα Αρχιμανδρίτης, είναι απλώς Αναγνώστης) να διαβάζει τη μετάφραση της Βίβλου και μάλιστα στην αγγλικανική ιεραποστολική έκδοση, εξοργίζεται και τον επιτιμά αυστηρά:
    – Σταμάτα να διαβάζεις αυτό το πράγμα, είναι αμαρτία. Το έχει αφορίσει ο Πατριάρχης!
    Ο Κολοκοτρώνης δεν του δίνει σημασία και συνεχίζει να διαβάζει. Ο Παπαφλέσσας ωρύεται:
    – Δεν ακούς τι σου λέω; Αφού διαβάζεις αυτά τα πράγματα είσαι καταραμένος! Η οργή του Θεού θα πέσει πάνω σου!
    Ο Κωλοκοτρώνης τότε αφήνει το βιβλίο, σηκώνεται, αρπάζει τον Παπαφλέσσα από τα μακριά του μαλλιά, τον βάζει κάτω και αρχίζει να τον δέρνει άσχημα. Τρόμαξαν να τον γλυτώσουν από τα χέρια του.
    https://www.youtube.com/watch?v=1y9u-dIUovk

  2. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Στις 23 Οκτωβρίου σώμα 500 στρατιωτών με επικεφαλής τον τυχοδιώκτη Παπαφλέσσα ξεκινάει για να επιβάλλει την τάξη στην Αρκαδία, η οποία είχε επαναστατήσει εναντίον της κυβέρνησης. Ο στρατός του Παπαφλέσσα εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον Γενναίο Κωλοκοτρώνη.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis