home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Νέα Κίος: Ας σκεφτούμε το πάρτι των γλάρων και τη μεταφορά μικροβίων

Άλλη μια εγκατάσταση στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου Νέας Κίου. Είναι πολύ λυπηρό σήμερα που ξεκινά η εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΣΜΑ η μοναδική αντίδραση που υπάρχει να είναι των Ρομά. Δεν ενοχλεί κανέναν άλλο;

Κάνω μια πρόβλεψη. Μετά από λίγα χρόνια θα κάνουμε συγκέντρωση για τη μυρωδιά και τους ρύπους στην παραλιακή ζώνη από τα σκουπίδια. Ας σκεφτούμε το πάρτι των γλάρων στην περιοχή μεταφόρτωσης και τη μεταφορά μικροβίων…

Δεν πειράζει θα υπάρχει μετά από λίγα χρόνια από δημοτική αρχή και πολίτες το αίτημα απομάκρυνση πυρηνελαιουργίων και ΣΜΑ μαζί. Δύο αιτήματα σε ένα.

Υπάρχει όμως και ένα ιστορικό:

Διαβάστε ακόμα

Η μοναδική παράταξη που από τη πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στην χωροθέτηση ήταν η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

12 Φεβρουαρίου, 2014 Ρωτούσαμε.

1. Χωροθετούμε ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων ολόκληρης της Αργολίδας στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου – Ν. Κίου, κοντά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Σε απόσταση δηλαδή 1.9 χλμ από το Ναύπλιο, 2.7 χλμ από Ν. Κίο και 2 χλμ από τον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας (μνημείο της UNESCO, για να μην ξεχνιόμαστε).

2. Η θέση απέχει 80 μ. από το όριο της ζώνης απολύτου προστασίας του παραλιακού υγροβιότοπου Ναυπλίου – Ν Κίου.

3. Από ό,τι φαίνεται, η ίδια έκταση θα είναι και χώρος τοποθέτησης των απορριμμάτων σε δέματα, μέχρι τη λειτουργία του εργοστασίου καύσης, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει καν χωροθετηθεί Η λειτουργία του δεματοποιητή θα γίνεται στην περιοχή της χωματερής της Ν. Κίου.

22 Μαρτίου 2014 Προεκλογική περίοδος

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ πραγματοποίησε την εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα της χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (γνωστό σαν ΣΜΑ ) σε χωράφι κοντά στον βιολογικό καθαρισμό Ναυπλίου Άργους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε γιατί τότε ολοκληρωνόντουσαν οι εγκρίσεις από τους φορείς για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δυστυχώς οι φορείς εξέτασαν την υπόθεση όχι περιβαλλοντικά αλλά πολιτικά δεχόμενοι την αφόρητη πίεση για έγκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συζήτηση που έγινε η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ανέφερε τα εξής:

1.Διαφωνεί με την μέθοδο που έχει επιλέξει η περιφέρεια για τον τρόπο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

2.Ακόμα και σε αυτή τη μεθόδευση η επιλογή του χώρου για την μεταφόρτωση όλων των απορριμμάτων της Αργολίδας στην πορεία τους προς το εργοστάσιο καύσης είναι απαράδεκτη περιβαλλοντικά.

3.Καταγγέλλει τη στάση του δήμου Ναυπλιέων να μην καταθέσει προτάσεις στην διαδικασία του διαλόγου για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων να μην φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουσιαστικά αποδέχτηκε την θέση του Σ.Μ.Α. Μήπως την πρότεινε όμως στην εταιρία που διαμόρφωσε τη μελέτη ; Ας μην σχολιάσουμε την πρόσφατη δήλωση του Δημάρχου ότι ο χώρος συμφέρει το Ναύπλιο οικονομικά γιατί είναι κοντά στην πόλη. (δήλωση στη συγκέντρωση του Τολού)

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δε υπάρχει ποια Τα προβλήματα όμως με μικρή καθυστέρηση είναι μπροστά μας.

Χαράλαμπος Αντωνιάδης,
μέλος του Συλλόγου Φίλων του Υγρότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια στον κο Μπάμπη Αντωνιάδη, αυτόν τον αγωνιστή ιδεολόγο που αναδεικνύει μέ την επιστημονικη του γνώση όλα τα περιβαλοντικα, και όχι μόνο ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας, να σε ε ει ο Θεός καλά κε Αντωνιάδη και να πασχίζεις όπως πάντα για το καλό της περιοχής μας, και ας τον μιμηθούν και οι νεώτεροι για ένα καλύτερο μέλλον!!!!!!!

Διαβάστε ακόμα

Back to top button