Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΕπίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Η δεύτερη πληρωμή αφορά στις αγορές που έγιναν έως 28 Φεβρουαρίου

Σχετικά

Περισσότερα

Τη δεύτερη δόση από το επίδομα θέρμανσης θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι έως τις 31 Μαρτίου. Η δεύτερη δόση αφορά στις αγορές που έγιναν έως 28 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο συνεκτιμώντας το γεγονός ότι για τις ανάγκες θέρμανσης οι πολίτες δεν χρησιμοποιούν μόνο πετρέλαιο, αλλά και άλλες θερμαντικές ύλες, όπως φυσικό αέριο και καυσόξυλα, διεύρυνε την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και σε όσους χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες λύσεις για θέρμανση.

Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο και υπολογίζεται με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι/-ες

Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας. Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο υπολογισμός του ποσού που θα καταβληθεί ως επίδομα θέρμανσης είναι φέτος εξατομικευμένος, αφού εξαρτάται από δύο νέες παραμέτρους:

  • Η πρώτη αφορά στην περιοχή κατοικίας των δικαιούχων, η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση,
  • H δεύτερη αφορά στον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας, με το κάθε ανήλικο μέλος να δίνει προσαύξηση του επιδόματος κατά 10% και ελάχιστο ποσό, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων, τα 80 ευρώ.

Tο συνολικό ποσό της επιδότησης θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 – 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται, πως φέτος το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει σχετική πρόβλεψη και για καυσόξυλα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δεύτερη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που δικαιούμαι είναι 80€.Παρ’ όλα αυτά στις 31 Μαρτίου μου βάλανε 43€.Ο λογιστής μου είπε ότι θα μου βάλουν στο λογαριασμό μου τα άλλα μισά στα τέλη του Απριλίου 2021! Ισχύει αυτό ‘ ή θα τα χάσω τα υπόλοιπα 37€;

  2. Τα λεφτά δεν έχουν μπει ακόμη ξέρει κανείς γιατί;;; πετρελαίου κ της μαμάς μου είναι που είναι 3η ηλικία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design