home design 800x400
home design 1170Χ320

Σάλος με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι. Τι απαντά η δήμαρχος

Η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου διαψεύδει τους ισχυρισμούς για τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι, τονίζοντας ότι το μνημείο είναι πλέον σε καλή κατάσταση και όχι όπως το απεικονίζουν τα βίντεο που έχουν κινηματογραφηθεί το 2ο τρίμηνο του 2020 και δείχνουν το άγαλμα του «Γέρου του Μοριά» σε άσχημη κατάσταση από την οξείδωξη και τη σκουριά.

Όπως σημειώνει η δήμαρχος Οιχαλίας:

«Το βίντεο που έχει αρχικά αναρτηθεί στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=2k9ynn8f8hY με τίτλο “Ραμοβούνι Μεσσηνίας – Ο ‘λαβωμένος’ ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον τόπο της γέννησής του” και έχει αναπαραχθεί από πολλά site, σας ενημερώνουμε ότι η λήψη του έχει πραγματοποιηθεί περίπου εννέα μήνες πίσω (2ο τρίμηνο του 2020) και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και την τωρινή κατάσταση του μνημείου του “Γέρου του Μοριά”.

Αυτή η δημοτική αρχή, έχει προβεί σε αντικατάσταση των μαρμάρων του μνημείου (φωτό) όπου είναι τοποθετημένος ο ανδριάντας του ήρωα της επανάστασης του 1821, αλλά και σε άλλες ενέργειες όπως καθαρισμός του αγάλματος και του αύλειου χώρου κλπ. Να σημειωθεί ότι από την κατασκευή του αδριάντα και μετά κανένας άλλος φορέας και δημόσια αρχή δεν είχαν ασχοληθεί με το χώρο αυτό.

Επίσης, για το λόγο ότι το μνημείο και ο περιβάλλοντας χώρος του θα πρέπει να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο τώρα που εορτάζονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση, ο δήμος έχει ήδη ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» που αφορά την μελέτη και το έργο ανάπλασης που εστιάζει στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου με φωτισμό και αστικό εξοπλισμό συνολικού προϋπολογισμού 150.000 €. Ήδη για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου η Επιτροπή Ελλάδα 2021 έχει δώσει την έγκρισή της για την υποβολή της πρότασής μας.

Εδώ και καιρό, το μνημείο και ο ανδριάντας στο Ραμοβούνι είναι όπως αρμόζει στον μεγαλύτερο ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Η ημέρα εορτασμού της επετείου γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που θα λάβει χώρα την 4 Απριλίου 2021 θα γίνει όπως αρμόζει.

Όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο βίντεο και ρεπορτάζ αδικεί τις προσπάθειες αυτής της δημοτικής αρχής Οιχαλίας».

Τι λέει ο πρόεδρος του χωριού

Επιστολή για το ίδιο θέμα απέστειλε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικού Γρηγόριος Ανδρούτσος.

Όπως σημειώνει σε αυτή:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της διαδικτυακής δημοσιότητας διάφορα ανακριβή άρθρα, τα οποία μεταφέρθηκαν και στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, και αφορούν στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικού Μεσσηνίας, θα ήθελα, ως πρόεδρος της εν λόγω Τοπικής Κοινότητας και προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω ότι ο έφιππος ανδριάντας που κοσμεί τον τόπο γέννησης του Γέρου του Μοριά τυγχάνει πλήρους προστασίας υπό τη συνεχή αιγίδα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος προβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται για τη συντήρησή του».

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis