home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeaturedFirst Featured

Κορωνοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο σε Άργος και Νέα Κίο – Πόσα κρούσματα δείχνουν τα λύματα

Μετά το Ναύπλιο, «βόμβα» περίπου 1000 κρουσμάτων κορωνοϊού έσκασε και στο Άργος, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρο Διολίτση να αποκαλύπτει τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού, όσο αφορά την πόλη του Άργους και τη Νέα Κίο. Σύμφωνα με ένα μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι φορείς και ασθενείς σε μέρος του πληθυσμού του Δημου Άργους – Μυκηνών είναι γύρω στους 900.

Το μαθηματικό μοντέλο προκύπτει από την μέτρηση που κάνουν τα εργαστήρια και βγαίνει ένας αριθμός επί των κυβικών (δηλαδή των λυμάτων) που προσέρχονται καθημερινά στο Βιολογικό Καθαρισμό.

Τα νούμερα δείχνουν να είναι αρκετά αυξημένα με την προηγούμενη μέτρηση, περίπου 4 φορές μεγαλύτερα. Οι αναλύσεις έδειξαν ιικό φορτίο 16.000 μονάδες, με το όριο να είναι στις 2.000 μονάδες, ενώ η προηγούμενη μέτρηση είχε δείξει 3.730 μονάδες. Οι μετρήσεις που παρουσιάσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ πάρθηκαν στις 12 Μαρτίου.

Να σημειωθεί πως οι μετρήσεις έγιναν στον αγωγό Άργους και Νέας Κίου που καταλήγει στον Βιολογικό, ενώ δεν ειναι συνδεδεμένος όλος ο Δήμος στο δίκτυο, που σημαίνει πως τα κρούσματα είναι σιγουρα παραπάνω.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16 νέα κρούσματα στην Αργολίδα και 50 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος ο κ. Διολίτσης κάλεσε τους δημότες να τηρούν τα μέτρα καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

Διαβάστε ακόμα

Back to top button