home design 800x400
home design 1170Χ320

Κιάτο: Φρίκη από τις φόλες στα αδέσποτα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κιάτο: Φρίκη από τις φόλες στα αδέσποτα
Φόλες σε αδέσποτα σκυλιά

Το φρικτό θέαμα που αντίκρυσαν οι υπεύθυνοι του δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο, όταν στο σταθμό του προαστιακού Κιάτου, βρήκαν νεκρά από φόλες αδέσποτα σκυλιά που τα φρόντιζαν οι φιλοζωικές οργανώσεις σε συνεργασία με το δήμο έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Μετά την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση του δήμου Σικυωνίων για το περιστατικό, ακολούθησαν ανακοινώσεις φιλοζωϊκών οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων, κάποιοι από τους οποίους επικήρυξαν τους δράστες με 20.000€!

Φόλες σε αδέσποτα σκυλιά
Φόλες σε αδέσποτα σκυλιά

Παράλληλα, η Φιλοζωική Ομάδας Κορίνθου σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το χθεσινό περιστατικό φόλας με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι του δήμου Σικυωνίων στον σταθμό του προαστιακού στο Κιάτο, οι οποίο ήρθαν αντιμέτωποι με το φρικτό θέαμα των νεκρών σκυλιών από φόλα, σε ένα σημείο μάλιστα όπου τα συγκεκριμένα αδέσποτα σκυλιά φροντίζονταν από τους υπεύθυνους του δήμου σε συνεργασία με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις.

Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την εγκληματική αυτή πράξη της φόλας και καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει ή έχει δει κάτι σχετικό με το συγκεκριμένο περιστατικό να ενημερώσει την αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο.

Παράλληλα όμως θέλουμε και με αφορμή αυτό το περιστατικό να θέσουμε μερικά ερωτήματα και να θέσουμε και επί τάπητος ορισμένα ζητήματα αναφορικά με τα αδέσποτα.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να θέσουμε το εξής πολύ βασικό ερώτημα προς τον δήμο Σικυωνίων αλλά και όλες τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις:

-Γιατί τα συγκεκριμένα σκυλιά συντηρούνταν εκεί στον συγκεκριμένο χώρο του σταθμού του προαστιακού στο Κιάτο με ευθύνη του δήμου αλλά και όλων των τοπικών φιλοζωικών σωματείων, και όχι σε κάποιον ασφαλή και περιφραγμένο αλλά και ελεγχόμενο χώρο του Δήμου Σικυωνίων;

Παράλληλα θα θέλαμε να θέσουμε επί τάπητος και το μείζον και πολύ σοβαρό θέμα της στέγασης των αδέσποτων στον δήμο Σικυωνίων, επιπλέον αφού δεν υπάρχει καταφύγιο το οποίο είναι υποχρεωμένος ο δήμος σε κάθε περίπτωση
σύμφωνα με τον νόμο αφού ως ο καθ’ αρχήν υπεύθυνος για τα αδέσποτα σύμφωνα με την υπάρχουσα κείμενη νομοθεσία είναι ο δήμος.

Ζητάμε λοιπόν άμεσα την πλήρη εφαρμογή του νόμο και απαιτούμε άμεσα την δημιουργία και την ανέγερση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προκειμένου να εξασφαλιστεί η στέγασή τους μέχρι την υιοθεσία τους από τον πλέον υπεύθυνο κηδεμόνα.

Φιλοζωική Ομάδα Κορίνθου”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis