home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Αργολίδα: Να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή ζητούν εκπαιδευτικοί

Συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση η συνολική προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ότι «δεν τρέχει τίποτα», ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία και ιδιαίτερα στα Ειδικά Σχολεία της χώρας. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ζητώντας παράλληλα να έχουν όλα τα σχολεία νοσηλευτή.

Όπως σημειώνει ακόμα η σχετική ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και μαθητών!

Εδώ και τώρα Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα Ειδικά Σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, χωρίς να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν!

Απαιτούμε:

  • Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς και να ξεκινήσουν επιτέλους οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία.
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά να υπάρξει και φροντίδα των πασχόντων.
  • Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή.
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία και κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται, τουλάχιστον επαρκώς, τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.
  • Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.
  • Να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου για τους μαθητές των σχολείων στα οποία αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button