Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας στους Μύλους του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ και δικαιούχους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, είχε ήδη ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας 3 “Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον” του ΠΕΠ Πελοποννήσου, από το Μάρτιο του 2021.
Πουθενά δεν φαίνεται πως το έργο αυτό αφορά το μυθολογικό πάρκο, αφού ο χώρος που είχε σχεδιαστεί ανήκει στον Δήμο Άργους- Μυκηνών.
Το έργο που εγκρίθηκε για ένταξη δεν είναι το μυθολογικό πάρκο αλλά η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Για το μυθολογικό πάρκο είχε προκύψει πρόβλημα γιατί η ιδιοκτησία του χώρου του είχε σχεδιαστεί είναι του δήμου και ήθελε και οριστική μελέτη εφαρμογής. Σύμφωνα με πληροφορίες του “anagnostis.org” αυτό που προβλέπεται να γίνει είναι ένα νέο φυλάκιο, διαμόρφωση του διαδρόμου επίσκεψης, ψηφιακές εφαρμογές παρουσίασης όπως στο αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου και στο Βυζαντινό μουσείο Άργους καθώς και εργασίες αναμόρφωσης του στεγάστρου της οικίας των κεράμων.
Πουθενά δεν διαφαίνονται τέρατα και δράκοι και ο Ηρακλής θα συνεχίσει να είναι μυθικός αποτυπωμένος μόνο στην προμελέτη του 2008!
Χρειάζεται δρόμος για πανηγυρισμούς του μυθολογικού πάρκου, εκτός και μετά τις πομπώδεις ανακοινώσεις, του μυθολογικού «Ντίσνεϊ» των Μυκηνών και του βάλτου του Άργους καταλήξουμε στις αρχαιολογικές αναφορές εντός του αρχαιολογικού χώρου.
Δυστυχώς το Μυθολογικό πάρκο δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί με το συγκεκριμένο κονδύλι. Εξ άλλου εμπόδιο σε όλα αυτά είναι ότι δεν υπάρχει μελέτη εφαρμογής και δεν έχει επέλθει συνεννόηση με το Δήμο Άργους- Μυκηνών για την παραχώρηση οικοπέδου στη εφορεία αρχαιοτήτων.