home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Κρίσιμο τριήμερο μετά τα 1000 κρούσματα που δείχνουν τα λύματα

Lockdown στο Ναύπλιο

Μουδιασμένο είναι το Ναύπλιο μετά την δημοσιοποίηση των ειδικών αναλύσεων στα αστικά λύματα της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν για την ανίχνευση του κορωνοϊού και δείχνουν 1000 κρούσματα στο Ναύπλιο.

«Έχουμε ένα δύσκολο τριήμερο μπροστά μας και ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφθεί τι να κάνει, ώστε να μην βάλει ούτε τον εαυτό του, ούτε τους συνανθρώπους του σε κίνδυνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την πανδημία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευση Ναυπλίου.

Γιώργος Καχριμάνης
Γιώργος Καχριμάνης

Ο κος Καχριμάνης αναφερόμενος στη «βόμβα» με τα 1000 κρούσματα στο Ναύπλιο που έδειξαν τα λύματα του βιολογικού καθαρισμό, αναφέρει ότι:

“Τα αποτελέσματα μέχρι πρόσφατα ήταν μηδενικά. Οι τελευταίες μετρήσεις όμως που κάναμε πριν τρεις ημέρες και χθες είχαμε τα αποτελέσματα, δείχνουν επιβάρυνση στο ιικό φορτίο όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό της Νέας Κίου για τα λύματα που επεξεργάζεται από το Ναύπλιο και την περιοχή του Δρεπάνου».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ επισημαίνει αναφερόμενος στα αποτελέσματα του ιικού φορτίου, ότι «δείχνουν πληθυσμό γύρω στα 1000 άτομα, τα οποία οι επιστήμονες που κάνουν τις μετρήσεις θεωρούν ότι είναι ένα νούμερο κοντά στην πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση για τα 1000 κρούσματα

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου που αναφέρεται σε 1000 κρούσματα στην περιοχή του Ναυπλίου, ακολουθεί:

«Εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα από την ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑΝ, έχοντας ως πρώτο μέλημα τους την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών τους και με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνει να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας, , προχώρησε σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου προέβη στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν στο Βιολογικού του Τολού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο ιϊκό φορτίο, ενώ το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο Ναυπλίου, επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού. Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Άγγελος Τ

    Με άλλα λόγια, τα σκ@τά ως μέσο χειραγώγησης του πολίτη στην διολισθήσα στον φασισμό κοινωνία.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis