home design 800x400
home design 1170Χ320

Η κόπωση του κόσμου και κίνδυνος κατάρρευσης της δημοκρατίας

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Η βία φέρνει βία και αυτός ο κίνδυνος παραμονεύει στη χώρα με την κυβέρνηση να δείχνει ότι παρακάμπτει αυτό, αφήνοντας μια επικίνδυνη κατάσταση να διαμορφώνεται, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να επέλθουν στην κοινωνία.

Η κούραση του κόσμου από τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, οι λανθασμένες επιλογές των συνεχόμενων αποτυχημένων lockdown, η φτώχεια που ξεκίνησε την εποχή των μνημονίων και συνεχίζεται την εποχή του κορωνοϊού, αγγίζει πλέον όλα τα νοικοκυριά και ο θυμός που έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική κοινωνία, σε συνδυασμό με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί που συμπεριφέρονται ως μπράβοι της νύχτας δημιουργώντας εικόνες παρακράτους στο χλωμό παρόν και μέλλον της χώρας, αυξάνουν το θυμό του πολίτη και δημιουργούν έναν φαύλο πολεμικό κύκλο, με εμφυλιακές διαστάσεις. Η επίθεση εναντίον του άτυχου αστυνομικού, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για το ρεσιτάλ της χθεσινής νύχτας από την ομάδα «Δράση».

Από το «πονάω» του φοιτητή που χτυπούσαν οι αστυνομικοί μέχρι τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού υπάρχει μεγάλη απόσταση και δεν δικαιολογείται το όργιο της αστυνομικής καταστολής.

Η παραίτηση του ηθικού αυτουργού Χρυσοχοΐδη ίσως μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους στον φαύλο κύκλο βίας που έχει ξεκινήσει.

Άκης Γκάτζιος

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis