home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Εξελίξεις για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στην Αργολίδα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά είχε ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός για την εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων στην Αργολίδα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, κ. Νίκο Ταγαρά με τον οποίο συζητήσαμε το ζήτημα των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που εκκρεμούν προς ένταξη στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Ύστερα από ενημέρωση που είχα και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου, τα μεγαλύτερα προβλήματα επικεντρώνονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Ο κ. Παπαϊωάννου με ενημέρωσε ότι σε συνέχεια της με Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓρΥΦΧΑΠ/55357/1334/11-6-2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την συμμετοχή Δήμων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)” έχει ήδη υποβληθεί αίτημα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών προς το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο αφορά σύνταξη – εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων πρώην καποδιστριακών δήμων και κοινοτήτων που έχουν ήδη συνενωθεί και αποτελούν πλέον τον τωρινό Δήμο Άργους Μυκηνών.

Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής:

  • Δ.Ε. Αργους, Δ.Ε. Νέας Κιου, Δ.Ε. Λέρνας, οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία (α) πολύ υψηλής προτεραιότητας,
  • Δ.Ε. Κουτσοποδίου, Δ.Ε. Λυρκείας, Δ.Ε. Μυκηνών, οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία (β) υψηλής προτεραιότητας,
  • Δ.Ε. Αλέας, Κοινότητα Αχλαδοκάμπου, οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία (γ) μέσης προτεραιότητας.

Ο Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι μετά και από την σημερινή μας συνάντηση, τις απαραίτητές διευκρινήσεις και το πληροφοριακό υλικό που απέστειλε ο κ. Παπαϊωάννου από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών για την αναγκαιότητα της ένταξης κυρίως του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου θα ενταχθούν άμεσα όσα σχέδια είναι ώριμα, όπως του πρώην καποδιστριακού δήμου Άργους, της Νέας Κίου και της Λέρνας, ενώ τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο αίτημα θα εξεταστούν ως προς την πληρότητά τους προκειμένου να προωθηθεί η σχετική διαδικασία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την τροποποίηση κυρίως των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) Αργολίδας (οι οποίες αφορούν κυρίως τον Δήμο Άργους-Μυκηνών) αλλά και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, με την δημιουργία ενός νέου ολοκληρωμένου, καθολικού, δίκαιου, εφαρμόσιμου και σαφή Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.), μια εκκρεμότητα που υπάρχει για πολλά χρόνια και δημιουργεί προβλήματα στην εν γένει αναπτυξιακή δραστηριότητα των περιοχών αυτών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button