Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΦεστιβάλ Αφήγησης: «Της ελιάς το δάκρυ» στην Καλαμάτα

Φεστιβάλ Αφήγησης: «Της ελιάς το δάκρυ» στην Καλαμάτα

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου και πραγματοποιείται διαδικτυακά

Σχετικά

Περισσότερα

Το 2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ» συνδιοργανώνουν και φέτος η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου και πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, έγινε μια γνωριμία τους παραμυθάδες της πόλης που συμμετείχαν στην παραγωγή της Σταχταδράχτως και στην συνέχεια παρουσιάστηκε η σπονδυλωτή αφήγηση «Σταχταδράχτω». H αφήγηση είναι βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό Παραμύθι από την συλλογή της Άννας Αγγελοπούλου, «Ελληνικά Παραμύθια» – Ά τόμος- Οι Παραμυθοκόρες. Αμέσως μετά η Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος και δόκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας παρουσίασε τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Την «Σταχταδράχτω» αφηγήθηκαν οι: Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Γκότση, Γιώτα Ηλιοπούλου, Εύη Ντινοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη , Λίλλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος και Χριστίνα Δίμιζα.

Την βιντεοσκόπηση και την ηχογράφηση έκανε ο Αλέξανδρος Μπεκ. Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη και Στάθης Γυφτάκης, ενώ το μοντάζ ο Αλέξανδρος Μπεκ και ο Στάθης Γυφτάκης. Η μουσική των τίτλων είναι του Στάθη Γυφτάκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://vimeo.com/518589669/2efc44844e

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια