Home design
home design

Τί έκρυβε η θάλασσα: Οι σωλήνες με τα λύματα στην κοινή θέα

Άμπωτη στον Αργολικό Κόλπο: Οι σωλήνες με τα λύματα στην κοινή θέα

Περισσότεροι σωλήνες απ΄ όσους είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το ρεπορτάζ, οι οποίοι πιθανόν κάποια στιγμή να μετέφεραν λύματα (;) στον Αργολικό Κόλπο, ξεσκέπασε το φαινόμενο της άμπωτης που τράβηξε τα νερά στο παραλιακό μέτωπο.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την Κυριακή, απέναντι από τον κοινό βιολογικό καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου είναι αποκαλυπτικές. Εκτός από τους τέσσερις τεράστιους αγωγούς που έριχναν το κιτρινοπορτοκαλί ζουμί στη θάλασσα και εξετάζεται από τις αρχές αν ήταν η αιτία της μεγάλης ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου, από την άμπωτη εμφανίστηκαν και άλλοι σωλήνες που φτάνουν στη θάλασσα.

Οι περισσότεροι είναι σπασμένοι και καταλήγουν στο νερό σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή. Παραμένει άγνωστο από πού ξεκινούν, αν λειτουργούσαν στο παρελθόν ή αν χρησιμοποιούνται και στις μέρες μας και τί μεταφέρουν.

Απέναντι από το τουριστικό Ναύπλιο, σε μικρή απόσταση από δεκάδες παραλίες που κολυμπά το καλοκαίρι ο κόσμος, πολλές από τις οποίες κερδίζουν τις Γαλάζιες Σημαίες, κάποιοι δεν υπολογίζουν όλα αυτά, ούτε φυσικά νοιάζονται για την προστασία του Περιβάλλοντος και έχουν τοποθετήσει τους εικονιζόμενους αγωγούς.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis