Στον «πάγο» μπαίνουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Παράλληλα, φαίνεται ότι ούτε φέτος θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, ενώ η παράταση του σχολικού έτους φαίνεται αρκετά πιθανή.
Σε πλήρη αναδιοργάνωση των θεμάτων εκπαίδευσης, προκειμένου να λυθούν τεράστια ζητήματα τα οποία ανέκυψαν λόγω της πανδημίας, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν είναι ορατό σε άμεσο χρόνο το άνοιγμα των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και γιατί ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος όσον αφορά στη δια ζώσης εκπαίδευση. Ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ανομοιογένεια ανάμεσα σε σχολεία αφού από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, άλλα σχολεία λειτουργούσαν με δια ζώσης εκπαίδευση και άλλα με τηλεκπαίδευση, ενώ έκλειναν και άνοιγαν σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Η κατάσταση στα σχολεία θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, καθώς πολλοί επιστήμονες φοβούνται το άνοιγμα των σχολικών μονάδων και κρίνουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και μετά τις 16 του μήνα. Όπως μάλιστα είπε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θα ήταν προτιμότερο ένα γενικό lockdown στη χώρα για κάποιο διάστημα για να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού με δεδομένη και την μετάλλαξη που προβληματίζει την κυβέρνηση και τους ειδικούς. «Από τις 16 Μαρτίου μπορεί να ανοίξει μόνον το click away» ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτηριστικά, θεωρώντας όμως τη μοναδική δραστηριότητα που θα μπορούσε να ανοίξει στη συγκεκριμένη φάση, με τον ίδιο να αποκλείει την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.