Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΧωρίς Κτηματολογικά Γραφεία η Πελοπόννησος εκτός από τη Σπάρτη

Χωρίς Κτηματολογικά Γραφεία η Πελοπόννησος εκτός από τη Σπάρτη

Αναστέλλονται όλες οι δια ζώσης συναλλαγές για τις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο. Τι θα γίνει με τα ραντεβού και πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Σχετικά

Περισσότερα

Aναστέλλονται πλήρως από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την 15η Μαρτίου όλες οι δια ζώσης συναλλαγές και η ηλεκτρονική υπηρεσία εγγραφής πράξεων για το Κτηματολόγιο και παραμένει σε πλήρη λειτουργία μόνο η ηλεκτρονική υπηρεσία της έκδοσης πιστοποιητικών, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αργολίδα, η Κορινθία και η Αρκαδία.

Συγκεκριμένα η αναστολή λειτουργίας αφορά:

  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά και τα υποκαταστήματα Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Χαλανδρίου (Περιφέρεια Αττικής).
  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου (με έδρα την Τρίπολη) και τα υποκαταστήματα Ναυπλίου (ΠΕ Αργολίδας) και Κορινθίας (ΠΕ Κορινθίας).
  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου Στερεάς Ελλάδας (με έδρα τη Φθιώτιδα).
  • Τα υποκαταστήματα Καλαμαριάς (ΠΕ Θεσσαλονίκης), Λευκάδας (ΠΕ Λευκάδας) εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου και Χίου (ΠΕ Χίου).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του φορέα, τα ραντεβού της περιόδου αναστολής θα επαναπρογραμματιστούν με την ίδια σειρά μετά τη λήξη της αναστολής και οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να μην υπάρξει άσκοπη ταλαιπωρία.

Στα Κτηματολογικά Γραφεία Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κυκλάδων και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τα υποκαταστήματα Σπάρτης, Πάτμου, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Βέροιας, Εορδαίας, Πολυγύρου και Έδεσσας, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (εγγραφή πράξεων, έκδοση πιστοποιητικών) παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, οι δια ζώσης συναλλαγές και ο έλεγχος των αρχείων θα γίνεται μόνο με ραντεβού και τα οργανωτικά θέματα θα επιλύονται με έκδοση απόφασης της/του προϊστάμενης/ου.

Για τη λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και των Κτηματολογικών Γραφείων που δεν ανήκουν στο φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης (τηλ. κέντρο : 213 130 7000).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design