home design 800x400
home design 1170Χ320

Αχαΐα: Το δικαστήριο δικαίωσε το μοναστήρι και βάζει φρένο στην επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της Πελοποννήσου

Δικαιώθηκε από το δικαστήριο η μοναστική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Αροανίας για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει έναντι του ΑΔΜΗΕ σχετικά με την διέλευση 2 πυλώνων υπερυψηλής τάσης, δίπλα στο ιστορικό μοναστήρι.

Όπως αποκαλύπτειτο kalavrytanews.com η απόφαση που βγήκε χθες, Πέμπτη 4 Μαρτίου, έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη θέση του ηττημένου τον ΑΔΜΗΕ και δικαίωσε το αίτημα του Μοναστηριού να μην περάσουν οι πυλώνες από την εγγύς σε αυτό περιοχή.

Θυμίζουμε ότι στις 19 Ιανουαρίου στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων στις 27 Νοεμβρίου 2020 με στόχο να μπλοκάρει την διέλευση των δύο πυλώνων της γραμμής Υπερυψηλής Τάσης (400 kV)
Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν  μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω της πανδημίας covid-19. Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ίσχυε η προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής. 

Η απόφαση

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, θέτει ουσιαστικά είναι παύση των εργασιών για την διέλευση των πυλώνων  και  τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής. 

Η απόφαση που εξεδόθη αναφέρει: 

Απαγορεύει προσωρινά στις καθ’ ων την εγκατάσταση, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «ΚΥΤ Πάτρας – ΚΥΤ Μεγαλόπολης», των με αριθμούς 146 και 147 πυλώνων στήριξης της εναέριας γραμμής μεταφοράς ενέργειας, στον περιβάλλοντα χώρο της Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, κατά τρόπο που να προκαλεί αισθητική βλάβη στο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της που τελούν σε αδιάσπαστη ενότητα, τους οποίους προτίθενται να τοποθετήσουν στις θέσεις «Σέρφουλα», σε απόσταση 500 μ. βορειοδυτικά από το κτίριο του μοναστηριού και «Άγιος Κωνσταντίνος», σε απόσταση 370 μ. δυτικά από το Παλαιομονάστηρο.
Απειλεί σε βάρος εκάστης των καθ’ ων χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, διαιρετά και ισομερώς υπέρ κάθε αιτούσας, για κάθε ημέρα παράβασης της παρούσας.
Τάσσει προθεσμία εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας για την άσκηση τακτικής αγωγής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis