Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαSMS μετακίνησης: Ναύπλιο - Άργος μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια

SMS μετακίνησης: Ναύπλιο – Άργος μόνο με ποδήλατο ή με τα πόδια

Τι ισχύει τελικά με τους κωδικούς που θα στέλονται στο 13033 και πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

Σχετικά

Περισσότερα

Διευκρινίσεις για τους κωδικούς που θα στέλονται στο 13033 έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος. Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του lockdown και των αλλαγών στο SMS, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι τα 2 χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο μέσα στο δήμο. Oι μετακινήσεις μέσα στον δήμο για το 2 και το 3 επιτρέπονται ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων.

Όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση, δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. Συνεπώς μπορούμε αν θέλουμε να πάμε από το Άργος στο Ναύπλιο και αντίστροφα, αν δεν χρησιμοποιήσουμε κάποιο μηχανοκίνητο μέσο.

Όσον αφορά τον κωδικό 4 (παροχή βοήθειας), δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Μένει να διευκρινιστεί με ΚΥΑ τι δικαιολογητικά θα δείχνουν οι πολίτες.

Τι αλλάζει στους κωδικούς για μετακινήσεις

• Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

• Στο sms στο 13033 με κωδικό 3, όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

• Στο sms στο 13033 με κωδικό 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν επιτρέπεται κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

• Στο sms στο 13033 με κωδικό 4, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design