Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΨυχαγωγίαΝαύπλιο: Κορωνο-καρνάβαλος στο λιμάνι

Ναύπλιο: Κορωνο-καρνάβαλος στο λιμάνι

Εικαστική δημιουργία του Δημήτρη Παπαχρήστου με χαρτί και ξύλο. Μία οικολογική προσέγγιση με τεχνική που χρησιμοποιείται και στις γιγάντιες μαριονέτες.

Σχετικά

Περισσότερα

Το Ναύπλιο με τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία και στη διάρκεια των Αποκριών, δίνει συμβολικά σε σημεία της πόλης τον εορταστικό τόνο των ημερών, παρότι ο κορωνοϊός «έφαγε» και φέτος τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, την ίδια στιγμή που η Αργολίδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο» με το συνεπακόλουθο σκληρό lockdown, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Στο λιμάνι, στο σημείο που κάθε χρόνο πρωταγωνιστούσε η καύση του Καρνάβαλου, τοποθετήθηκε μία δημιουργία του Δημήτρη Παπαχρήστου, σε συνεργασία με την ομάδα του Εικαστικού εργαστηρίου #art 25. Η τεχνική του είναι με χαρτί και ξύλο. Μία οικολογική προσέγγιση και μία τεχνική που χρησιμοποιείται και στις γιγάντιες μαριονέτες.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη:

«Με απροσπέλαστο εμπόδιο τον αόρατο εχθρό covid 19 και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε πλέον σε βαθύ κόκκινο, δεν θα καταφέρουμε φέτος να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη μαγεία της παρέλασης των Ντόμινων, τη βόλτα των Κυριών Εποχής, τη μοναδικότητα του Βενετσιάνικου θεάματος, τα ήθη και έθιμα κάθε τοπικού διαμερίσματος, το ξεφάντωμα και το γλέντι.

Δυστυχώς, λόγω σκληρού lockdown και του Δήμου μας, δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε και όσα διαφορετικά βασισμένα σε φως και μουσικές είχαμε σχεδιάσει για φέτος.

Όμως, με αισιοδοξία, με την ευχή να είμαστε όλοι καλά, και με δεδομένη τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων σας και φυσικά του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Κωστούρου του χρόνου θα το(ν) κάψουμε…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design