home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΚοινωνία

Lockdown: Πώς θα δείτε αν το σούπερ μάρκετ είναι στο όριο των 2 χλμ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις με τους κωδικούς 2 και 6 στο 13033 για τα ψώνια από καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ αποτελούν λίγο έως πολύ, έναν γρίφο για όλους τους πολίτες, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν αφενός τα όρια του Δήμου τους, αφετέρου να εκτιμήσουν την ακτίνα των 2 χιλιομέτρων γύρω από το σπίτι τους, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Όσοι στέλνουν sms στο 13033 θα πρέπει να γνωρίζουν αν ο προορισμός τους για τα ψώνια τους ή το ΑΤΜ είναι εντός του επιτρεπόμενου χιλιομετρικού ορίου των 2 χλμ ή εντός των ορίων του Δήμου τους. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλη την χώρα, ενώ νέα δεδομένα έχουν από σήμερα και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πώς μπορείτε όμως να δείτε αν ο προορισμός σας είναι εντός των ορίων του Δήμου σας ή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι σας;  Την απάντηση δίνει η τεχνολογία και το διαδίκτυο, μέσω του Google Maps όπου μπορείτε να υπολογίσετε στο κινητό σας την απόσταση του προορισμού σας από το σπίτι σας.

Όσο αφορά την χιλιομετρική απόσταση βάζοντας την διεύθυνση σας ως σημείο έναρξης της μετακίνησης και στην δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τότε πατώντας την επιλογή έναρξη αυτόματα η εφαρμογή της Google θα μας δείξει την χιλιομετρική απόσταση που μπορούμε να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

Τα όρια του Δήμου σας μπορείτε να τα δείτε, πληκτρολογώντας το όνομά του στο Google Maps αυτόματα η εφαρμογή σας βγάζει σε κόκκινο πλαίσιο τα όρια του δήμου σας.

Για παράδειγμα, δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τα όρια του δήμου Ναυπλιέων

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο Google Maps

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυνατότητες και τα όρια για μετακίνηση με τους κωδικούς 1 έως 6 αναδιαμορφώνονται ως εξής:

-Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Στο sms 3 όσον αφορά για εξυπηρέτηση σε τράπεζα ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Τέλος, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button