home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νίκας: Τραγική κατάσταση στον Αργολικό Κόλπο

Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Ναύπλιο

Ο Αργολικός Κόλπος του χρόνου πρέπει να είναι τελείως διαφορετικός απ΄ ότι είναι μέχρι σήμερα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, από το Ναύπλιο, που βρέθηκε σήμερα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον βιολογικό καθαρισμό και τα χυμοποιεία της Αργολίδας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης επικροτώντας ουσιαστικά όσα γράφονται στον Τύπο όλο αυτό το διάστημα «το περιβάλλον είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε».

Ενώ πρόσθεσε ότι «τα πράγματα είναι τραγικά στον Αργολικό κόλπο», επιρρίπτοντας ευθύνες μεταξύ άλλων και στους χυμοποιούς για τη ρύπανση, όχι όμως για τη μόλυνση.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο βήμα της Περιφέρειας για το τόσο αυτό σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που έχει προκύψει τον τελευταίο μήνα και ουσιαστικά διαιωνίζεται, είναι η αναζήτηση οριστικής λύσης που να αλλάξει την κατάσταση στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ανέθεσε στον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο να διοργανώσει και να συντονίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μπουν επί τάπητος όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη ρύπανση και τη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με στόχο να δοθεί οριστική λύση. Στη σύσκεψη αυτή, η οποία θα είναι κλειστή, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η διεύθυνση Υγείας, η διεύθυνση Περιβάλλοντος, η ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Ο κος Νίκας συναντήθηκε επίσης την Τετάρτη με εκπροσώπους των τεσσάρων χυμοποιείων και εκπροσώπους των αγροτών, επιρρίπτοντας μερίδιο ευθύνης και στους χυμοποιούς, ενώ αναφέρθηκε και σε «άλλους λόγους» οι οποίοι όπως επισήμανε πρέπει να διερευνηθούν.

Έργα

Κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης υπέγραψε και τέσσερις συμβάσεις για έργα

  • Συντήρηση δρόμου Κολιάκι – Τραχειά
  • Συντήρηση Εθνικής Οδού 10 στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Νέας και Αρχαίας Επιδαύρου
  • Συντήρηση δρόμου Αρχαιοτήτων (Β΄ φάση)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis