Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΝαύπλιο - Βαθύ Κόκκινο: Ποια καταστήματα κλείνουν και σε ποια επιτρέπεται η...

Ναύπλιο – Βαθύ Κόκκινο: Ποια καταστήματα κλείνουν και σε ποια επιτρέπεται η λειτουργία

Πώς είδε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης το νέο σκληρό lockdown.

Σχετικά

Περισσότερα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου, ενημερώνουν ότι κατόπιν των νέων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας , η περιοχή είναι πια σε σκληρό lockdown, επίπεδο Γ, πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου εύχονται να είναι το τελευταίο και να μπορέσουμε να επανέλθουμε στη κανονικότητα οριστικά.

Έτσι λοιπόν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της πόλης του Ναυπλίου μπαίνουν σε αναστολή από αύριο Πέμπτη 4/3/2021 και ώρα 05:00πμ έως Τρίτη 16/3/2021 ώρα 05:00πμ

Επιτρέπεται:

  • η λειτουργία των Καταστημάτων τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων
  • Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης).
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Υποχρέωση καταστημάτων τροφίμων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των:

  • επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου,
  • τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού,
  • τα συνεργεία αυτοκινήτων κατόπιν ραντεβού ,
  • τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των:

  • Υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από κατάστημα τροφίμων (take away), ανά επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης,
  • Τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 19:00μμ

Για περισσότερες πληροφορίες https://covid19.gov.gr/covid-map/

«Αυτή τη φορά τα πράγματα όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι ακόμα πιο δύσκολα και ο καθένας από τη δική του πλευρά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης υποχρεούται να προφυλάξει , τον εαυτό του , τους δικούς του ανθρώπους , τους συγγενείς του, τους φίλους του τους πελάτες του και εν γένει όλη τη κοινωνία», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design