Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΡεπορτάζLockdown: Σκηνικό «κατοχής» στην «κόκκινη» πρωτεύουσα της Αργολίδας

Lockdown: Σκηνικό «κατοχής» στην «κόκκινη» πρωτεύουσα της Αργολίδας

Η συνεχιζόμενη παράταση της μετακίνησης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αφήνει εικόνες εγκατάλειψης στο άλλοτε πολύβουο Παλιό Ναύπλιο, που ζει στη δίνη του κορωνοϊού

Σχετικά

Περισσότερα

Ένας ηλικιωμένος επαγγελματίας αφήνει πίσω του κλειστή την πόρτα της επιχείρησής του, ελέγχει την άδεια μετακίνησής του και ανηφορίζει προς τον Ψαρομαχαλά, για να πάει στο σπίτι του, μόνος στους έρημους δρόμους της Παλιάς Πόλης, που η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να περπατήσει γύρω στις 7 το απόγευμα που τον συναντήσαμε:

-Εικόνες «κατοχής», μας σιγοψιθυρίζει, αφήνοντας μια πικρή καλησπέρα στο μισοσκόταδο και συνεχίζει το δρόμο του. Δεν άφησε περιθώρια βέβαια για κουβέντα, αμίλητος ήταν. Ούτε διευκρίνισε αν η μονολεκτική περιγραφή του αφορούσε την οικονομική κατάσταση που βιώνουν πολλοί επαγγελματίες, που έχουν να …σταυρώσουν πελάτη εδώ και έναν χρόνο κοντά, ή αν οι απόκοσμες εικόνες των άδειων δρόμων του έφεραν στο νου την κατοχή.

Η έρημη πρωτεύουσα της Αργολίδας, που ζει υπό καθεστώς ομηρίας του Lockdown και του κορωνοϊού φέρνει στο νου τέτοιες εικόνες σαν αυτές που σκέφτηκε ο ηλικιωμένος παλιός Ναυπλιώτης.

Φωτορεπορτάζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design