home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πύργος: Χωρίς παθολόγους έμεινε το Νοσοκομείο!

Νοσοκομείο Πύργου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου εν μέσω πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων το νοσηλευτικό ίδρυμα έμεινε χωρίς Παθολόγους! Πλέον, όλος ο νομός Ηλείας διαθέτει έναν μόνον παθολόγο, τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αμαλιάδας!

Σύμφωνα, με όσα μεταδίδει το ilialive.gr, την περασμένη εβδομάδα είχε παραιτηθεί μια παθολόγος και χθες Δευτέρα 1 Μαρτίου ακολούθησαν άλλες δύο αφήνοντας την Κλινική στον αέρα.

Ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό των τριών παθολόγων προέβη στην ακόλουθη δήλωση μιλώντας στο ilialive.gr:

“Ως πληρεξούσιος δικηγόρος των τριών παθολόγων ιατρών που υπέβαλαν την παραίτησή τους έχω την ιδιαίτερη τιμή να υπερασπίζομαι τις δικονομικές θέσεις και τα έννομα συμφέροντα τριών ακούραστων εργατών και ηρωικών μορφών στο χώρο της Υγείας.

Η αντίστασή τους σε κάθε μορφής, έκδηλης ή διασκευασμένης, εργασιακής κακοποίησης δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε τεχνάσματα, πιέσεις ή «διευκολύνσεις». Η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης δεν μου επιτρέπει να αναφερθώ σε στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας και που θα αποκαλύψουν τις τρομακτικά δυσάρεστες αλήθειες για τον τρόπο λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων στην Ηλεία.

Σύντομα όμως οι συμπολίτες μας θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται  για τους βάσιμους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία όλων μας, από τις συνθήκες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αυτά, ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφύγει και ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών πόρων που με ασύστολο τρόπο «κάποιοι» διαχειρίζονται.

Άλλωστε «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»… ανέφερε ο κ. Αντύπας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis