Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΠελοπόννησοςΑχαΐαΠάτρα: Αποκλεισμένος ο Ριγανόκαμπος λόγω κορωνοϊού

Πάτρα: Αποκλεισμένος ο Ριγανόκαμπος λόγω κορωνοϊού

Υπό αστυνομικό κλοιό ο καταυλισμός Ρομά από σήμερα τα ξημερώματα

Σχετικά

Περισσότερα

Αποκλεισμένος από σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου τα ξημερώματα είναι ο καταυλισμός των Ρομά στο Ριγανόκαμπο της Πάτρας, λόγω απανωτών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απόφαση λήφθηκε από την Πολιτική Προστασία μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Πατρέων, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πολλαπλασιαστεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Από τις 6 το πρωί, όπως μεταδίδει το tempo24, η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς που δεν αφήνουν κανέναν να μπει ή να βγεί.

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας 

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο του Δήμου Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από την Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00’ μέχρι τη Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00’.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

– Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του καταυλισμού, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των διαμενόντων του καταυλισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-Τη  λήψη  μέριμνας  της  Περιφερειακής  Διοίκησης  Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών  (ΠΕ.ΠΥ.Δ.)  Δυτικής Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

– Την  επιτήρηση  και  ανάληψη  κάθε  αναγκαίας  ενέργειας  από  τη  Γενική  Περιφερειακή  Αστυνομική Διεύθυνση   (ΓΕ.Π.Α.Δ.)   Δυτικής   Ελλάδας   για   την   τήρηση   του   γεωγραφικού   περιορισμού   των διαμενόντων του ανωτέρου καταυλισμού.

-Την ανάληψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ.  της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον καταυλισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design