home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚορινθίαΑρκαδίαΜεσσηνίαΛακωνίαΚοινωνίαFeatured

Κορωνοϊός: Πιέζονται τα νοσοκομεία σε Αργολίδα, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφηκαν σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου 69 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 26 στην Κορινθία και 25 στην Αργολίδα, 15 στην Αρκαδία και 3 στη Μεσσηνία. Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 117 άτομα, εκ των οποίων τα 8 σε ΜΕΘ. Περισσότερο πιέζονται τα νοσοκομεία σε Αργολίδα, Τρίπολη, Κόρινθο και Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα νοσηλεύονται, στο Νοσοκομείο Αργους 20, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 15, Παναρκαδικό Τρίπολης 29, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 25 (5 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 21 (3 σε ΜΕΘ).

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φθάνει πλέον τους 4.433.

Ανησυχητική η κατάσταση στην Περιφέρεια

Ως «ανησυχητική» περιέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την κατάσταση που διαμορφώνεται το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια από τον νέο κορωνοϊό.

Την θέση αυτή διατύπωσε ο περιφερειάρχης μετά την ενημέρωση που είχε το πρωί σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Διαπιστώνονται ανησυχητικά στοιχεία και προκύπτει σημαντική αύξηση των νοσηλειών περιστατικών covid-19. Για μία ακόμα φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες των αρμοδίων και να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα εκ των περιστάσεων μέτρα ατομικής προστασίας -που αποτελούν και μέτρα προστασίας του συνόλου» σημείωσε ο Π. Νίκας.

Οπως παρατήρησε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, «η λήψη μέτρων αυτοπροστασίας σήμερα, αποτελεί επένδυση για το μέλλον».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button