home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Δεν υποστέλλουν τη σημαία ελευθερίας του λόγου και της κριτικής

Με γνωστοποίηση στην σελίδα τους σε δίκτυο κοινωνικής επικοινωνίας, η διαχειρίστρια ομάδα του τμήματος Καλών τεχνών Ναυπλίου αναφέρεται στο γεγονός της αφαίρεσης ανάρτησης από το γκρουπ της:
“Με την παρούσα ανακοίνωσή μας γνωστοποιούμε στα μέλη αυτού του group πως μετά από νομική παρέμβαση αναγκαζόμαστε να προβούμε στην αφαίρεση ανάρτησης φοιτήτριας και των σχολίων που ακολούθησαν αυτής υπό μορφής σχολιασμού, όπως αιτήθηκε μέσω Επιστολής Διαμαρτυρίας, και υπό την επιφύλαξη άσκησης κάθε νομικού του δικαιώματος εν ενεργεία μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

Η φοιτήτρια-συντάκτης του εν λόγω post έχει ενημερωθεί, επιφυλασσόμενη και η ίδια ασκήσεως παντός νομίμου δικαιώματος της ως προς την απόδειξη των λεγομένων της και του δικαιώματος της ελεύθερης ασκήσεως εποικοδομητικής κριτικής, μέσω αυτής της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού.

Ως διαχειρίστριες του group οφείλουμε να κρατήσουμε ουδέτερη στάση ως προς το συμβάν, γιατί ο ρόλος μας δεν είναι να εντοπίσουμε εμείς με το παρόν την αληθή πλευρά. Γνώμη μας είναι πως θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία πλευρά, αυτή της στήριξης των θυμάτων όποιας μορφής βίας, όποτε αυτή και αν έλαβε χώρα! Από το 2008, όταν και δημιουργήθηκε αυτό το group, μέχρι και σήμερα δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα, σε τέτοιο επίπεδο και έκταση, και αναλαμβάνουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό το συντομότερο δυνατόν, διότι δεν επιθυμούμε να καταρρακωθεί αυτή η πρωτοβουλία.

Σε κάθε περίπτωση καθιστούμε σαφές με αυτή μας την ανακοίνωση πως η ανάρτηση αυτή δεν αφαιρείται με δική μας επιθυμία και πρωτοβουλία αλλά μετά από νομική παρέμβαση.

Η στάση μας απέναντι στην εξασφάλιση της ελευθερίας του λόγου είναι κάθετη.
Η στάση μας απέναντι στο δικαίωμα ασκήσεως κριτικής, επίσης, είναι κάθετη.

Αυτή η ομάδα δεν αποτελεί χώρο απόδειξης της αλήθειας, παρά μόνο χώρο φιλοξενίας και ανταλλαγής απόψεων και χώρο διαλόγου. Ως διαχειρίστριες ενός ανεπίσημου γκρουπ, που αφορά το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για το Τμήμα στο οποίο όλοι διατελέσαμε μέλη, με σκοπό να φιλοξενεί όλες τις φωνές της Πανεπιστημιακής αυτής κοινότητας και αρχικός στόχος του ήταν η επικοινωνία των μελών του και η ενημέρωση για τις δράσεις του. Είμαστε υποχρεωμένες, στο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις υποχρεώσεις μας ως διαχειρίστριες να σεβόμαστε τα εκατέρωθεν δικαιώματα, άρα και το δικαίωμα του μέλους του Διδακτικού Προσωπικού να ζητά την αφαίρεση της ανάρτησης, αφού επικαλείται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία της συναδέλφου δεν αφορά καταγγελία αληθινών παραβατικών συμπεριφορών αλλά συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση της.

Επειδή επιθυμούμε να μην είμαστε έκθετες σε επίπεδο ευθυνών και διαθέσεων κινήσεων εντυπωσιασμού, από εδώ και πέρα θα υπάρχει νομική ρύθμιση από πλευράς κανονισμών ως προς την ασφάλεια του γκρουπ και της ακεραιότητας των μελών, συμπεριλαμβανομένων και των διαχειριστών του, και προς την έννομη και εύρυθμη λειτουργία του.
Διαβεβαιώνουμε όλα τα μέλη μας πως παραμένουν δεδομένες τόσο η σύνταξή μας στο πλευρό όσων χρειάζονται στήριξη για την καταγγελία παραβατικών συμπεριφορών, όσο και η αυτοδιάθεσή μας για παροχή όποιας βοήθειας ή στήριξης μπορούμε να παράσχουμε.

Αυτό που δεν είναι πια δεδομένο όμως, είναι η ασφάλεια, επί του παρόντος, του χώρου αυτού του group, καθώς μεμονωμένα άτομα το κατέστησαν αδύνατο, θέτοντας εαυτόν και προσωπικά συμφέροντα πάνω από την αλήθεια, τη συναδελφική στήριξη, την προσπάθεια όλων μας για κάθαρση συνειδήσεων, θεσμών και θεσμικών οργάνων.

Ως εκ τούτου, και μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια αυτού του χώρου, με δημοκρατικές διαδικασίες που θα κοινοποιηθούν σε όλους, γνωστοποιούμε και διασφαλίζουμε ότι για κάθε καταγγελία που επιθυμεί κάποιος να κάνει, υπάρχει το απόλυτα ασφαλές email επικοινωνίας: [email protected] ,του οποίου μπορεί να κάνει χρήση, και να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει την ηθική και νομική στήριξη που προσφέρεται, καθώς επίσης και όποιας άλλης μορφής στήριξης επιθυμεί. Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά μας ταχυδρομεία στο messenger.
Κλείνοντας, γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω ανάρτηση θα αφαιρεθεί σήμερα και ώρα 11.00 π.μ. , εξασφαλίζοντας μέχρι τότε στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν να κρατήσουν στοιχεία προς χρήση για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός τους.
Σας ευχαριστούμε.
Η Ομάδα διαχείρισης: Vassia Palioura Karyki, Ismini Proiou, Maria Papadaki”

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button