Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΔακοκτονία: Αδικείται η Πελοπόννησος σε σχέση με την Κρήτη

Δακοκτονία: Αδικείται η Πελοπόννησος σε σχέση με την Κρήτη

Να επαναπροσδιοριστούν οι πόροι για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητά με ερώτησή του στη βουλή ο Ανδρέας Πουλάς.

Σχετικά

Περισσότερα

Aναστάτωση στους κύκλους των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου έχει προκαλέσει η κατανομή του ποσού 20.954.300 ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, προς κάλυψη δαπανών δακοκτονίας. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διατεθούν για την αντιμετώπιση του δάκου 4.285.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που στην Περιφέρεια της Κρήτης θα διατεθούν 7.947.000 ευρώ. Οι παραγωγοί θεωρούν ότι αδικούνται και ότι οι πόροι αυτοί είναι ανεπαρκείς.

Για το εν λόγω θέμα συνυπέγραψε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ζητώντας τον επαναπροσδιορισμό των πόρων για τη δακοκτονία στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

“H πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθμ. Πρωτ.: 9791), με θέμα την «Kατανομή ποσού ύψους έως 20.954.300 ευρώ σε Περιφέρειες της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, προς κάλυψη δαπανών δακοκτονίας» έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους κύκλους των ελαιοπαραγωγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια από τις πιο σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, θα διατεθούν για την αντιμετώπιση του δάκου 4.285.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που στην Περιφέρεια της Κρήτης θα διατεθούν 7.947.000 ευρώ, οδηγώντας αναγκαστικά τους εν λόγω παραγωγούς σε επιπλέον έξοδα, ώστε να προστατέψουν μόνοι τους τις σχετικές καλλιέργειες.

Με δεδομένο ότι σύμφωνα με την κατανομή των πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών οι προϋπολογισθέντες πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως ανεπαρκείς

Με δεδομένο ότι τα ετήσια έξοδα καλλιέργειας ελαιοδέντρων συνεχώς αυξάνονται ενώ το εισόδημα των παραγωγών παραμένει στάσιμο στην καλύτερη περίπτωση

Με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των δραστηριοποιούμενων στον πρωτογενή τομέα λόγω της πανδημίας

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να προχωρήσετε στον επαναπροσδιορισμό των πόρων στη βάση των αυξημένων αναγκών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να προχωρήσετε εν συνεχεία στην άμεση συμπληρωματική κατανομή πόρων για τη δακοκτονία,ώστε να μην υπάρξουν άμεσες και δυσμενείς συνέπειες στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών;”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια