Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΑρχαία Επίδαυρος: 5 κρούσματα κορωνοϊού

Αρχαία Επίδαυρος: 5 κρούσματα κορωνοϊού

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 24 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τους γονείς αφορούν οικογένειες που δεν έχουν παιδιά στο σχολείο όπου έγιναν οι έλεγχοι.

Σχετικά

Περισσότερα

Από τα τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στην Αρχαία Επίδαυρο βρέθηκαν πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας όργιο φημών στο χωριό. Ωστόσο οι γονείς καθησυχάζουν, λέγοντας πως κανένα από τα συγκεκριμένα κρούσματα δεν συνδέεται άμεσα με το δημοτικό σχολείο του χωριού, καθώς δεν υπάρχουν παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών που να φοιτούν σε αυτό.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Αρχαίας Επιδαύρου:

«Αγαπητοί γονείς, από την ενημέρωση που έχουμε μέχρι τώρα, σας πληροφορούμε ότι από τα τεστ που διεξήγαγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τετάρτη 24/2/21 στον Παιδικό Σταθμό Αρχαίας Επιδαύρου, βρέθηκαν πέντε θετικά κρούσματα. Κανένα από τα συγκεκριμένα κρούσματα δεν συνδέεται άμεσα με το σχολείο μας, δηλαδή δεν υπάρχουν παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών που να φοιτούν στο σχολείο μας.

Όπως όλοι ξέρουμε, ο πανικός και η παραπληροφόρηση δεν οδηγούν πουθενά. Εμπιστευόμαστε έγκυρες πηγές για την σωστή ενημέρωσή μας. Με ψυχραιμία όλα αντιμετωπίζονται καλύτερα. Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κίνδυνος διασποράς στην περιοχή μας είναι μεγάλος, θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στα παιδιά μας να είναι ακόμα πιο προσεκτικά.

Τα παιδιά μας μέχρι στιγμής έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ υπεύθυνα, κάποιες φορές πιο υπεύθυνα κι από εμάς! Επειδή όμως δεν παύουν να είναι παιδιά, θα πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού:

  • Φοράμε πάντα και σωστά τη μάσκα μας και τη διαχειριζομαστε όπως προβλέπεται. Είναι η ασπίδα μας κατά της μετάδοσης.
  • Πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.
  • Δεν ανταλλάσουμε σχολικά είδη με τους συμμαθητές μας
  • Δεν ανταλλάσουμε σνακ και τρόφιμα στο διάλειμμα ή και φαγητό για τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος, την ώρα του γεύματος.
  • Δεν ακουμπάμε ο ένας τον άλλον (χειραψίες κλπ)

Σε περίπτωση που κάποιο παιδί νιώσει αδιαθεσία, παραμένει στο σπίτι.Αν το παιδί βρίσκεται στο σχολείο, ενημερώνει τον δάσκαλο / τη δασκάλα του ώστε να έρθει άμεσα ο γονέας του να το παραλάβει.

Και στις δύο περιπτώσεις επικοινωνούμε άμεσα με τον παιδίατρό μας. Η υπευθυνότητα του καθενός μας θα μας προστατεύσει όλους. Θα θέλαμε ακόμη να ευχηθούμε σε όσους νοσούν ταχεία ανάρρωση και σύντομα να γυρίσουν στην καθημερινότητά τους.Με εκτίμηση, τα μέλη του συλλόγου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design