Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΤαξίδιαΤο Ελληνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» βρίσκεται στην Πελοπόννησο και καθηλώνει (Βίντεο)

Το Ελληνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» βρίσκεται στην Πελοπόννησο και καθηλώνει (Βίντεο)

Το Μοναστήρι του Ασκητή στους Γαργαλιάνους το έχουν χαρακτηρίσει ως την Βαβέλ της Πελοποννήσου και άνετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τηλεοπτικό σκηνικό με μεγάλη επιτυχία.

Σχετικά

Περισσότερα

Υπάρχουν ορισμένες τοποθεσίες όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Μια από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκεται λίγο έξω από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, και πρόκειται για το μοναστήρι του «Aσκητή». Το ετοίμαζαν για μοναστήρι, όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Πρόκειται για ένα ερειπωμένο κτίσμα εντυπωσιακών διαστάσεων, ασύμμετρο με πολλές πύλες και μικρά κελιά.

Κάποιοι το έχουν χαρακτηρίσει ως την Βαβέλ της Πελοποννήσου άλλοι πάλι ως το ελληνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» σε κάθε περίπτωση το Μοναστήρι του “Ασκητή” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τηλεοπτικό σκηνικό με μεγάλη επιτυχία.

Η μοναδική ελληνική ταινία που έχει χρησιμοποιήσει το μοναστήρι του «Ασκητή» για τον συγκεκριμένο σκοπό ήταν «Οι Ιππείς της Πύλου» του Νίκου Καλογερόπουλου με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Τάκη Σπυριδάκη, εκεί όμως δεν φαίνεται το πραγματικό μέγεθος και η πολυπλοκότητά του κτηρίου.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να κανονίσετε μια επίσκεψη σε αυτό και στις ατελείωτες ομορφιές της περιοχής. Ωστόσο για την προσέγγιση του απαιτείται ειτε πεζοπορία ειτε off road όχημα.

Η ομάδα Up Stories πέταξε πάνω από το μυστηριώδες κτήριο, παρουσιάζοντας μοναδικά πλάνα. Απολαύστε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design