Home design
home design

Τετ α τετ Καμπόσος και Νίκας μετά τα… γαλλικά

Φουλ επίθεση Καμπόσου σε Νίκα

Νερό στο κρασί τους φάινεται πως επιχειρούν να ρίξουν ο Δημήτρης Καμπόσος και ο Παναγιώτης Νίκας, σύμφωνα με δημοσίευμα του messinia24.gr, που αναφέρεται σε πρόσφατη συνάντηση μιας ώρας κατά την οποία φέρεται πως καταβλήθηκε προσπάθεια συνεννόησης για την Πελοπόννησος ΑΕ. Το αν βρήκαν τελικά πεδίο συνεννόησης μένει να διαφανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα:

«Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν την Παρασκευή 26/2/21), στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να τα βρουν, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής “Πελοπόννησος Α.Ε.” και ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, Δημήτρης Καμπόσος, μεταξύ των οποίων, από τα τέλη του 2020 εξελίχθηκε ανοιχτή -προσωπική- σκληρή κόντρα, χωρίς μάλιστα να τηρούνται τα προσχήματα.

Κατά την συνάντηση μιας ώρας, καταβλήθηκε προσπάθεια συνεννόησης για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Αναπτυξιακή, με την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου. Και απ’ ότι φαίνεται οι γαλάζιοι παράγοντες της Πελοποννήσου Π. Νίκας και Δ. Καμπόσος, οι οποίοι αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις τους τελευταίους μήνες, είπαν “νερό και αλάτι”…

Στη συνάντηση, «η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά -όπως έχει κατ’ επανάληψη τονίσει- θεωρεί ότι «δεν υπάρχει ευθύνη για τους εκπροσώπους της ΠΕΔ στο Δ.Σ. της “Πελοπόννησος Α.Ε.” για τα οικονομικά ζητήματα που έχουν εγερθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την έκθεση των ορκωτών λογιστών».

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, να υπάρχει συνεχής επικοινωνία για όλα τα θέματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και την σχέση μεταξύ των δύο βαθμών της.

Στην συνάντηση, από την πλευρά της περιφερειακής Αρχής μετείχαν, εκτός του περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Από την πλευρά της ΠΕΔ συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Δημήτρης Καμπόσος Δημήτριος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο αντιπρόεδρος Θανάσης Βασιλόπουλος δήμαρχος Καλαμάτας, ο γραμματέας Στάθης Κούλης δήμαρχος Γορτυνίας και τα μέλη Βαγγέλης Βαλιώτης δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης και Δημήτρης Βόσνος δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.

Η ρήξη ξεκίνησε όταν μετά τον διαχειριστικό έλεγχο βεβαιώθηκε στην “Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.” -στην οποία εταίροι είναι κατά 50% η Περιφέρεια και η ΠΕΔ Πελοποννήσου-, έλλειμμα 1,3 εκ. € και ο κ. Νίκας, ως πρόεδρος της αναπτυξιακής, με επιστολή του προς της ΠΕΔ πρότεινε (13/11/20) δύο λύσεις: Την αναστολή λειτουργίας της, ή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη συμμετοχή της σε αυτό κατά 50%.

Μετά την άρνηση της ΠΕΔ να αποδεχθεί τις προτεινόμενες λύσεις η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε (11/12/20) ότι -με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα- διεκδικεί την επιστροφή ποσού συνολικού ύψους 1.308.840,19 € από την “Πελοπόννησος” Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.

Σε όλα αυτά αντέδρασε η ΠΕΔ με εκφραστή τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημ. Καμπόσο, ο οποίος σε συνέντευξή του στα μέσα Ιανουαρίου, είχε πει ότι η ΠΕΔ δεν είχε καμία σχέση με το έλλειμμα και καταφέρθηκε κατά του κ. Νίκα, όπως ανάλογα είχε εκφραστεί και ο Περιφερειάρχης κατά του

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο κ. Νίκας έθεσε σε απραξία την “Πελοπόννησο Α.Ε.” και μετέφερε το έργο της στην “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ”, αφού πρώτα μετασχηματίστηκε σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4674/2020».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis