Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΠολιτισμόςΕρείπια στη σειρά στο τουριστικό Ναύπλιο

Ερείπια στη σειρά στο τουριστικό Ναύπλιο

Ο Κώστας Καράπαυλος παραθέτει κτήρια που παραμένουν έρημα στο παραλιακό μέτωπο και προτείνει μία task force (Εικόνες).

Σχετικά

Περισσότερα

Κάποια από τα σημεία στη παραλιακή ζώνη του Ναυπλίου που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, παρουσιάζει με φωτογραφίες ο τοπικός σύβμουλος της πόλης Κώστας Καράπαυλος, ο οποίος κάνει παράλληλα το δικό του σχόλιο, μιλώντας για ερείπια στη σειρά στο τουριστικό μέτωπο του Ναυπλίου.

Αναφορικά με την πάλαι ποτέ πισίνα του Αμφιτρύωνα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός!» επισημαίνει: «Εκκρεμής δίκη για τον Κήπο και την Πισίνα του Αμφιτρυωνα, χωρίς να έχει συζητηθεί κάτι επ αυτού στα όργανα».

Σε ότι έχει να κάνει με το Ναυτικό Όμιλο και τις Μπανιέρες ο κ. Καράπαυλος σημειώνει: «Πριν από επτά χρόνια όταν συζητείτο το Master Plan του λιμανιού είπαν ότι με αυτό θα λυνόταν το αδιέξοδο για τον Όμιλο και τις Μπανιέρες. Εις ώτα μη ακουόντων είπε ο Αντωνιάδης ότι δεν θα λυνόταν το θέμα και πρότεινε άλλη λύση».

«Παραμένουν έρημα τα κτήρια και ντροπή για όλους μας. Αυτοί οι τουριστικοί επιχειρηματίες πως τα καταπινουν αυτά;», αναρρωτιέται ο τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου.

Σε ότι αφορά το Ηλιοστάσιο τονίζει: «Ουδείς ασχολείται που έχει καταχωριστεί στο Κτηματολόγιο ως αγνώστου ιδιοκτήτη».

Όπως προτείνει ο Κ. Καράπαυλος: «Απλώς δεν μπορούν. Απλή είναι η εξήγηση. Ας το παραδεχτούν και ας πράξουν κάτι απλό. Να δημιουργήσουν μια τασκ φορς. Μια ομάδα ειδικών (νομικών, τοπογράφων, αρχαιολόγων, πολεοδομων κ.α.) που εθελοντικά να συνταξουν ένα σχέδιο δράσεων».

Και καταλήγει: «Οι άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις και επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στην πόλη που αγαπούν υπάρχουν. Αλλιώς τα ερείπια θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design