home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Γιατί να γίνει ανάπλαση στην ήδη αναπλασμένη οδό;

Η νέα μελέτη ανάπλασης στο Άργος έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Αντώνη Καλοθέου ο οποίος αναφέρεται αφενός στο θέμα του πάρκινγκ και στις πραγματικά χαμένες θέσεις στάθμευσης, αφετέρου στο ποια οδός που έχει άμεση επαφή με το κέντρο, χρειάζεται ανάπλαση, κατά την άποψή του.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους: «Γιατί να γίνει ανάπλαση στην ήδη αναπλασμένη οδό δημιουργώντας αναστάτωση στους επισκέπτες και το αποτέλεσμα θα είναι για δεύτερη φορά με τα έργα αφενός να εκνευρίσουμε και να διώξουμε τους επισκέπτες από το Άργος και αφετέρου να καταργηθούν όπως λένε 62 θέσεις στάθμευσης, που θα εξυπηρετούσαν 250 αυτοκίνητα τη μέρα»

Αμαλυτικά η τοποθέτηση Καλοθέου:

«Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι όλοι όσοι κατοικούν, εργάζονται και επισκέπτονται το Άργος θέλουν μια πόλη όμορφη και λειτουργική. Με βάση αυτό το δεδομένο αναρωτιέμαι, εφόσον έγινε μια τεράστια ανάπλαση κλείνοντας αρκετούς λειτουργικούς δρόμους του κέντρου, καταργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις παρκινγκ, δημιουργήθηκε χώρος αναψυχής αρκετά στρέμματα, που αναλογικά είναι για διπλάσιο πληθυσμό από ότι έχει το Άργος και για τετραπλάσιους επισκέπτες από αυτούς που ερχονται.

Ενώ η Β. Σοφίας και Β. Κωνσταντίνου έχουν αναπλαστεί, τα πεζοδρόμια διπλασιάστηκαν και το παρκινγκ παρέμεινε από την μια πλευρά του δρόμου. Τώρα γιατί να γίνει ανάπλαση στην ήδη αναπλασμένη οδό δημιουργώντας αναστάτωση στους επισκέπτες και το αποτέλεσμα θα είναι για δεύτερη φορά με τα έργα αφενός να εκνευρίσουμε και να διώξουμε τους επισκέπτες από το Άργος και αφετέρου να καταργηθούν όπως λένε 62 θέσεις στάθμευσης.

Δεν είναι έτσι φίλοι μου, γιατί οι θέσεις σε ελεγχόμενη ζώνη πολλαπλασιάζονται αν θα πάρουμε το δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα εναλλάσσονται κάθε 1 ή 2 ώρες στάθμευσης για κάθε αυτοκίνητο, με ένα μέτριο υπολογισμό οι 62 θέσεις θα εξυπηρετούσαν στο σύνολο της ημέρας τουλάχιστον 250 αυτοκίνητα .

Αν είναι να γίνει ανάπλαση, η μοναδική οδός που έχει άμεση επαφή με το κέντρο και δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια αναπλαστεί είναι η Κορίνθου.

Βέβαια η ανάπλαση θα πρέπει να γίνει στα πεζοδρόμια, χωρίς να καταργήσει θέσεις στάθμευσης και να μπει νέος φωτισμός ώστε να δούμε κάποια αλλαγή.

Υ.Γ. Όλοι θέλουμε το καλύτερο στην πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε, αλλά μπορεί αυτό που προτείνουμε να είναι και λάθος .

Κανείς αλάνθαστος φίλοι μου
ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis