home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Ωμός εκβιασμός από τα χυμοποιεία

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Ωμός εκβιασμός από τα χυμοποιεία

Μετά από χρόνια και μετά την έκταση και την ένταση που πήρε το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, η διαχειρίστρια υπηρεσία η ΔΕΥΑΡΜ έπραξε το αυτονόητο, αυτό που θα πρεπε να κάνει κάθε χρόνο εδώ και χρόνια: Έλεγξε τα χυμοποιεια για την ποιότητα των λυμάτων τους που στέλνουν στον βιολογικό.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων όπως ήταν αναμενόμενο, έδειξαν αυτό που ήδη οι πολίτες αντιλαμβάνονταν κάθε χρόνο με την όραση και την όσφρησή τους. Ότι δηλαδή όλες οι τιμές των ελέγχομενων δεικτών ήταν πολύ πιο πάνω απο τα ανώτερα επιτρεπτά όρια.

Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτό έγινε καταγγελία των συμβάσεων των χυμοποιείων με τον βιολογικό.

Τι θα πρεπε να γίνει σε ένα οποιοδήποτε κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο και ευνομούμενο;

Θα έπρεπε να παρέμβουν όλοι οι θεσμικά υπεύθυνοι, υπουργεία, περιφέρειες, επιμελητήρια, να βεβαιώσουν τα απαραίτητα πρόστιμα για την ζημιά στον βιολογικό, και την καταστροφή στο περιβάλλον, και να αναγκάσουν τους χυμοποιους να συμμορφωθούν και να λειτουργήσουν όπως πρέπει και όπως οφείλουν τους βιολογικούς τους καθαρισμούς για να επεξεργαστούν κατάλληλα τα λύματά τους πριν τα στείλουν στον κεντρικο βιολογικό καθαρισμό των πόλεων.

Τι έγινε τελικά;

Οι χυμοποιοί σε μια επίδειξη δύναμης και ασυδοσίας, αντί να συμμορφωθούν και να μετανιώσουν για τη ζημιά που έκαναν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να κάνουν, εκβιάζουν μια ολόκληρη κοινωνία ωμά, μη δεχόμενοι τα πορτοκάλια των παραγωγών για χυμοποίηση
Και το κάνουν αυτό γιατί μπορούν.

Γιατί το κράτος μας δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε ευνομούμενο, και γιατί όσοι εκλέγονται και υπηρετούν θεσμούς, έχουν σαν προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κάθε χυμοποιού, και όχι των συμφερόντων του λαού.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

Δημοσθένης Δρούγκας, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis