home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία προθεσμία πριν τα πρόστιμα!

Τελευταία προθεσμία σήμερα Παρασκευή 26/02 για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν αναμένεται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

Επιπλέον σήμερα εκπνέει η προθεσμία για μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων όπως 6η δόση ΕΝΦΙΑ, 8η δόση φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ επιχειρήσεις, ΦΜΥ, δόσεις ρυθμίσεων, ενώ πρέπει να συνυπολογιστούν και οι όποιες ασφαλιστικές ή δανειακές και τυχόν άλλες ακόμα λήγουν σήμερα.

Όποιος αμελεί ή αδυνατεί να εκπληρώσει μέχρι σήμερα έστω και μία από αυτές τις υποχρεώσεις, κινδυνεύει να πληρώσει με προσαύξηση -έως και στο διπλάσιο- ό,τι βγει σε καθυστέρηση. Ή, ακόμα χειρότερα ίσως, από την επόμενη κιόλας ημέρα να καταστεί ληξιπρόθεσμος και «ανοικτός» σε κατασχέσεις και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Και οι πληρωμές αυτές μετράνε στα έσοδα του 2020, όπου κανονικά ανήκουν. Για το μήνα Φεβρουάριο πάντως, έχουν προϋπολογιστεί να μπουν στα κρατικά ταμεία 3,574 δισ. ευρώ από φόρους. Οι εισπράξεις όμως περνούν από τις «συμπληγάδες» του lockdown στόχο, καθώς το δημόσιο εισπράττει λιγότερα ενώ δαπανά πολλαπλάσια σε μέτρα στήριξης.

Ο Ιανουάριος έδειξε πως οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να προσπαθούν να πληρώσουν εγκαίρως τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Παρά το απαγορευτικό στις αγορές, τον Ιανουάριο εισπράχθηκε το 96,2% του ΦΠΑ που αναμενόταν –πλην καυσίμων φυσικά ή και άλλων τομέων που λόγω απαγόρευσης περιορίστηκαν.

Αλλά κι τα νοικοκυριά πλήρωσαν το 95,5% όσων προϋπολογίζονταν ως από την προτελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Αντιθέτως δεν πληρώθηκε όμως το 25,3% όσων αναμένονταν από την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώνουν χωρίς ακόμα να εισπράξουν  τα νοίκια τους ή τις αποζημιώσεις από το Κράτος.

Με αυτά τα δεδομένα, η 26η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα για:

·  Τέλη κυκλοφορίας 2021:  από αύριο, η πληρωμή τους θα κοστίζει το διπλάσιο! Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να προβεί και σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία (ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων)

· 8η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος των δηλώσεων 2020

– 6η και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ 2020

·  ΦΠΑ Ιανουαρίου για επιχειρήσεις με διπλογραφικά (γ΄κατηγορίας)

· Πληρωμές δόσεων που λήγουν σήμερα. Ωστόσο  παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δόσης Φεβρουαρίου 2021 μετά το τέλος ων καθορισμένων δόσεων του προγράμματος, για εργαζομένους στις επιχειρήσεις με ΚΑΔ που έκλεισε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button