home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Κορωνοϊός: Παραμένουν στο «κόκκινο» Ναύπλιο και Άργος – Σε σκληρό lockdown η Κορινθία

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην χώρα μας, η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη, με τα νέα κρούσματα να φτάνουν σήμερα τα 1.790, τους νεκρούς να είναι 29 και τους διασωληνωμένους 371. Στην Αργολίδα εντοπίστηκαν 32 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, τα περισσότερα από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς το σκληρό lockdown που ισχύει στην Αττική παρατείνεται για ακόμα μία εβδομάδα. Στο «κόκκινο» μπαίνουν από αύριο 27 Φεβρουαρίου η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Αρταίων, ο Δήμος Διδυμότειχο, ο Δήμος Λοκρών, ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Σε ότι αφορά την Κορινθία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Λουτρακίου. Τέμπη και Κάρπαθος βγαίνουν από το «κόκκινο».

Παραμένουν στο «κόκκινο», τουλάχιστον μέχρι και τις 8 Μαρτίου, οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών, με την Αργολίδα για την ώρα να γλιτώνει το «βαθύ κόκκινο». Η Αρκαδία παραμένει στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου (βαθύ κόκκινο), παρότι σήμερα παρουσιάζε βελτιωμένη εικόνα με 12 νέα κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε βαθύ κόκκινο μένει η Αττική και προβληματίζει πολύ ο Πειραιάς. Εκεί θα ενταθούν οι έλεγχοι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ίδια εικόνα και στον δυτικό τομέα Αθηνών που τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. 

Επίσης προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού από την Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και τις 15 σε Κακκαβιά και Ευζώνους το ωράριο θα είναι επτά το πρωί με επτά το απόγευμα. Θα μπορούν να εισέρχονται 400 άτομα ημερησίως. 

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις έως τις 8 Μαρτίου. 

Για την Τσικνοπέμπτη είπε ότι θα ισχύει ότι ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες ημέρες. 

Ο κ. Χαρδαλιάς κλείνοντας την ενημέρωση και κάνοντας τον απολογισμό του ενός χρόνου, λύγισε και με σπασμένη φωνή ευχαρίστησε όλους. 

«Δεν έχει αποδώσει το lockdown όπως πέρσι την άνοιξη»

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η διασπορά του ιού παρουσιάζει αυξητική τάση, είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι γίνονταν 260 νέες εισαγωγές την ημέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής. Στην Αττική είπε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, είπε η κα Παπαευαγγέλου και είπε ότι παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Δεν παρατηρήθηκε η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου που περιμέναμε, τόνισε. Σε αυτό συμβάλλουν εκτός από τον κακό καιρό που επικράτησε και τα μεταλλαγμένα. Το lockdown δεν μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη Άνοιξη, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως παντού ο κόσμος έχει κουραστεί και θα πρέπει να βρεθούν έξυπνες λύσεις για να πορευθούμε έως την πολυπόθητη ανοσία της κοινότητας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button