home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Covid δίπλα σε νοσηλευόμενους. Ο ιός “χτυπάει” το προσωπικό των νοσοκομείων

Ως δραματική περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ και γιατρός Ανδρέας Πουλάς. Αναφέρεται στο ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εξουθενωμένο και απροστάτευτο πλήττεται από τον ιό και τίθεται εκτός μάχης.

Επίσης όπως καταγγέλλει ο βουλευτής ότι ο χώρος νοσηλείας COVID ασθενών στη νοσηλευτική μονάδα του Άργους χωρίζεται με πρόχειρο και όχι ασφαλή τρόπο από τον χώρο νοσηλείας των ασθενών με άλλα νοσήματα αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα και τους κινδύνους διασποράς.

Τα νοσοκομεία

Ολόκληρη η δήλωση του κου Πουλά ακολουθεί:

Ανδρέας Πουλάς

«Σχετικά με την επικίνδυνη υγειονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την εξίσου δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία μας θα ήθελα επιστήσω την προσοχή των αρμοδίων και να τονίσω τα εξής:

Covid στο προσωπικό

Την ώρα που καθημερινά αυξάνονται τόσο τα κρούσματα όσο και τα περιστατικά COVID που χρήζουν νοσηλείας το ήδη ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξουθενωμένο και απροστάτευτο πλήττεται και αυτό από τον ιό και τίθεται εκτός μάχης επιτείνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δύο νοσοκομειακών μονάδων εν μέσω πανδημίας. Προσφάτως όμως ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε στην Βουλή ότι έχουν προσληφθεί 41 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού για τα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας.
Πως δικαιολογείται λοιπόν η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία μας σήμερα;

Που ακριβώς υπηρετούν τα 41 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που ισχυρίζεται ο κ. Κοντοζαμάνης ότι έχουν προσληφθεί στα δύο Νοσοκομεία της Αργολίδας τη στιγμή που αυτά παρουσιάζουν τόσα κενά και δυσλειτουργίες από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού;

Μήπως αποσπάστηκαν με εντολές της 6ης Υ.Π.Ε. και με την συναίνεση της διοίκησης του Γ.Ν. Αργολίδας σε άλλες υπηρεσίες και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες; Μόλις χθες μάθαμε ότι αποσπάστηκε άλλος ένας νοσηλευτής από το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Ασθενeίς Covid

Η νοσοκομειακή μονάδα του Άργους που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει μία παθολογική κλινική σπασμένη σε τρία κομμάτια: ένα για ασθενείς COVID και δύο για ασθενείς με άλλα νοσήματα. Το γεγονός όμως ότι ο χώρος νοσηλείας COVID ασθενών χωρίζεται με πρόχειρο και όχι ασφαλή τρόπο από τον χώρο νοσηλείας των ασθενών με άλλα νοσήματα αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα και τους κινδύνους διασποράς.
Ποιος ευθύνεται για τον πλημμελή σχεδιασμό και την λανθασμένη χωροθέτηση;
Στον απολογισμό για το 2020 που έκανε πρόσφατα η Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας αναφέρθηκε στη δημιουργία 5 κλινών ΜΑΦ με πλήρη εξοπλισμό.
Λειτουργούν αυτές οι κλίνες σήμερα;
Τα περιστατικά που θα χρειαστούν διασωλήνωση σε ποιες κλινικές ΜΕΘ θα διακομιστούν; Υπάρχει σχετικός σχεδιασμός;

Επιτέλους ο λαός της Αργολίδας – όπως και όλη η Χώρα – χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν μπορούμε πάντα να τρέχουμε διαρκώς πίσω από τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων δεν είναι ρομπότ, με ανεξάντλητα φυσικά και ψυχικά όρια, που καλύπτουν τις τρύπες του συστήματος. Είναι άνθρωποι και χρειάζονται ένα αξιόπιστο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και ανθρώπινο ωράριο εργασίας και εφημεριών για να παρέχουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τους συμπολίτες μας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button