Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΤρίπολη: Καταγγέλλουν επιχειρηματία ότι ξυλοκόπησε υπαλλήλους επειδή του ζήτησαν τα δεδουλευμένα

Τρίπολη: Καταγγέλλουν επιχειρηματία ότι ξυλοκόπησε υπαλλήλους επειδή του ζήτησαν τα δεδουλευμένα

Οι δύο υπάλληλοι κάνουν λόγο για συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και ανασφάλιστοι για το διάστημα που απασχολήθηκαν.

Σχετικά

Περισσότερα

Εργοδότης στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού στην Τρίπολη φέρεται να ξυλοφόρτωσε υπαλλήλους του, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Όπως καταγγέλλουν οι φερόμενοι ως παθόντες, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην οποία εργάζονταν ξυλοκόπησε τον εργαζόμενο όταν εκείνος, έπειτα από 15 μέρες ζήτησε να πληρωθεί, ενώ παράλληλα τον παραπλάνησε, καθώς δεν χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης, ώστε να φύγουν από την Τρίπολη με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί και πρόστιμο 300 € στον καθένα.

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως συνάντησαν μια εργασιακή ζούγκλα με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και φυσικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων για αυτό το διάστημα που εργάστηκαν παρέμειναν ανασφάλιστοι.

Δείτε τι καταγγέλουν τα θύματα στην ΠΟΕΕΤ:

«Όλοι θυμόμαστε το ζευγάρι εργαζομένων στον κλάδο μας που με ανάρτηση του στα social media, γνωστοποιούσε πως είχε μείνει χωρίς στέγη και έψαχνε για δουλειά!

Στην «αγγελία» αυτή ανταποκρίθηκε εργοδότης του κλάδου μας από την Τρίπολη ο οποίος προσφέρθηκε να παρέχει εργασία και στέγη στους συναδέλφους μας.

Εκεί λοιπόν που πιστεύαμε πως το πρόβλημα είχε λυθεί, στις 19/2/2021 οι συνάδελφοι, μας ενημέρωσαν πως ο ιδιοκτήτης ξυλοκόπησε τον συνάδελφο γιατί εκείνος, έπειτα από 15 μέρες ζήτησε να πληρωθεί.

Οι καταγγέλλοντες συνάδελφοι υποστηρίζουν πως συνάντησαν μια εργασιακή ζούγκλα με ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό και φυσικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων για αυτό το διάστημα που εργάστηκαν παρέμειναν ανασφάλιστοι.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο εν λόγω κύριος δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης, ώστε να φύγουν από την Τρίπολη με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί και πρόστιμο 300 € στον καθένα.

Η ΠΟΕΕΤ κάνει γνωστό πως θα πάει την περίπτωση αυτή μέχρι τέρμα καθώς με πρόσχημα την πανδημία δεν θα επιτρέψουμε τον κανιβαλισμό των συναδέλφων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design