home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Επίδαυρος: Τρέμουν οι συνταξιούχοι για την τύχη των ΕΛΤΑ

Μαζική έξοδος επίκειται στα ΕΛΤΑ του Λυγουριού καθώς τρεις από τους τέσσερις υπαλλήλους που υπηρετούν στο ταχυδρομικό κατάστημα πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν προσεχώς, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που έχει προκηρύξει η επιχείρηση. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του καταστήματος το οποίο εξυπηρετεί έναν πληθυσμό πάνω από 8.500 κατοίκων, από δύο Δήμους, καθώς εκτός από την Επίδαυρο, σπεύδουν εκεί και κάτοικοι από την Τροιζηνία.

Την ίδια στιγμή το πλησιέστερο επόμενο κατάστημα ΕΛΤΑ είναι 30 χιλιόμετρα μακριά στο Ναύπλιο, με ότι συνεπάγεται αυτό, ειδικά για τους συνταξιούχους που τρέμουν μήπως το μόνο πιστωτικό ίδρυμα που έχει απομείνει στο Δήμο Επιδαύρου σταματήσει τη λειτουργία του.

Το πρόβλημα αυτό που θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος έχει ήδη θέσει αρμοδίως ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, με αναφορά του προς τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Παρέμβαση Γκιόλα

Για το παραπάνω θέμα έκανε αναφορά προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο:

«ΘΕΜΑ : «Άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν οι υπάλληλοι του ΕΛΤΑ Λυγουριού που συνταξιοδοτούνται ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του»

Με την από 18.02.2021 επιστολή του, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Χρόνης , απευθύνθηκε στην Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας των ΕΛΤΑ αναφέροντας το οξύ πρόβλημα που δημιουργείται από την συνταξιοδότηση τριών εκ των τεσσάρων υπαλλήλων στο Κατάστημα του Λυγουριού, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή του λειτουργία.

Έχοντας πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής η οποία αποτελείται κυρίως από αγρότες και γνωρίζοντας την σημαντική σχέση των κατοίκων τόσο του Λυγουριού όσο και των γύρω περιοχών με τα ΕΛΤΑ καθίσταται αναγκαία η άμεση αντικατάσταση των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται.

Στο Λυγουριό έχει πάψει εδώ και καιρό να υπάρχει άλλο υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος το οποίο να μπορεί να εξυπηρετήσει τους δημότες στις συναλλαγές τους. Οι συνταξιούχοι αναμένουν να πάρουν τις συντάξεις τους είτε από το τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ είτε από τον ταχυδρομικό διανομέα ο οποίος επισκέπτεται τα απομακρυσμένα χωριά. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μετακινηθούν στο πλησιέστερο κατάστημα που βρίσκεται στο Ναύπλιο, σε απόσταση 30 και πλέον χιλιομέτρων.

Επί πλέον, ο Δήμος Επιδαύρου καθώς και όλα τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου, έχουν υπογράψει διάφορες συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ για παροχή υπηρεσιών.

Το Λυγουριό ως πρωτεύουσα ενός Δήμου με συνολικό πληθυσμό 8.550 κατοίκων, αποτελεί το κέντρο του και εξυπηρετεί όχι μόνον τις ανάγκες των δημοτών αλλά και κατοίκους όμορων Δήμων όπως της Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Τυχόν αρνητική εξέλιξη στο θέμα της υποστελέχωσης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Λυγουριού θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην ήδη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θα φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου.

Με την παρούσα, σας αναφέρω το αίτημα του Δημάρχου Επιδαύρου προς την Διευθύντρια Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδος Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. για άμεση αντικατάσταση των υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται είναι καθόλα δίκαιο και εύλογο για την άνετη και ευχερέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Δ. Επιδαύρου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button