home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Πιέσεις Ανδριανού για αποζημιώσεις λόγω «Μήδειας»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης έναρξης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των πληγέντων παραγωγών της Αργολίδας και ιδίως των Ιρίων από την κακοκαιρία ‘Μήδεια’ και τον παγετό που ακολούθησε.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» και ο παγετός που ακολούθησε τις επόμενες μέρες προκάλεσε ολοσχερή καταστροφή στην παραγωγή αγροκηπευτικών όπως μαρούλια και αγκινάρες στην ευρύτερη περιοχή των Ιρίων καθώς και στην παραγωγή εσπεριδοειδών και την ανθοφορία των πρώιμων πυρηνόκαρπων σε ολόκληρο το αργολικό πεδίο.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η χωρίς καθυστέρηση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταγραφής των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί που ούτως ή άλλως δίνουν μάχη επιβίωσης στην τρέχουσα συγκυρία που επιβαρύνεται από τις συνέπειες των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα διασφαλιστεί από τον ΕΛΓΑ η χωρίς καθυστερήσεις έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης και στήριξης των παραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button