home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βιολογικός: Πέφτουν λύματα στην ακτή; – Χάδι το πρόστιμο των 7.000 ευρώ

Λύματα στον Αργολικό κόλπο

Οι αποκαλύψεις έρχονται η μια μετά την άλλη για το σοβαρό θέμα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου.

Παρότι έχουν περάσει 17 ημέρες από τότε που διαπιστώθηκε για μία ακόμα φορά η ρύπανση της θάλασσας και το λιμεναρχείο τοποθέτησε το προστατευτικό φράγμα, οι …κρυμμένοι σωλήνες συνεχίζουν να ρίχνουν υγρό στον Αργολικό.

Την Κυριακή ο anagnostis.org είχε δημοσιεύσει σχετικό φωτορεπορτάζ, όμως και σήμερα Τρίτη συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.

Εντωμεταξύ, αποκαλυπτικός είναι με δήλωσή του ο Μπάμπης Αντωνιάδης, ο οποίος αναφέρεται στο τελευταίο πρόστιμο για τη τσιμεντένια κατασκευή που κρύβει από την κοινή θέα τους 4 σωλήνες, σημειώνοντας ότι για το συγκεκριμένο τεχνικό δεν προσκομίστηκαν σχετικές άδειες και εγκρίσεις.

Αναφέρει στη δήλωσή του:

“Η ρύπανση συνεχίζεται: 17 μέρες πέρασαν κάποιος για ενημέρωση. 6 Φεβρουαρίου διαπιστώθηκε η ρύπανση του Αργολικού και το λιμεναρχείο τοποθέτησε το φράγμα. 23 Φεβρουαρίου έχουμε σήμερα και εξακολουθούν να βγαίνουν λύματα ακατέργαστα στον Αργολικό.

Αυτό που βλέπουμε στη φωνογραφία (ημερομηνία λήψης Τρίτη 23/2 10,30 ) είναι μια παράλληλη σύνδεση των αγωγών που έπρεπε να βγάζουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του βιολογικού σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή. Εδώ έχουμε ανοίξει τις βάνες και πέφτουν λύματα στην ακτή.

Να συμπληρώσουμε ότι για αυτή την μπετονένια κατασκευή με τους αγωγούς απορροής έχει υποβληθεί το 2019 πρόστιμο 7.000 € στον βιολογικό από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του νομού Αργολίδας. Χαρακτηριστικά στην απόφαση αναφέρει Διεύθυνση Περιβάλλοντος. (Ιούνιος 2019):

«ύπαρξη κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα στην παραθαλάσσια περιοχή, νότια της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Κίου, μεταξύ του πυρηνελαιουργείου ΕΛΣΑΠ και του συνεργείου αυτοκινήτων Αφοί Καλογερόπουλοι. Στο εσωτερικό της κατασκευής, και στην ανατολική πλευρά αυτής, υπήρχαν τέσσερεις (4) αγωγοί, από τους οποίους υπήρχε εκροή υγρών αποβλήτων, τα οποία μέσω του αποστραγγιστικού καναλιού κατέληγαν στη θάλασσα. Για το εν λόγω τεχνικό δεν προσκομίστηκαν σχετικές άδειες και εγκρίσεις».

Σήμερα δύο χρόνια μετά και με τα προβλήματα της ρύπανσης, έχει να μας πει κάποιος κάτι επίσημα για την κατασκευή; Μια ενημέρωση για την λειτουργία του βιολογικού μπορεί να έχουμε μετά από 17 μέρες ρύπανσης».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis